Кікбоксинг – один із провідних видів спорту на Черкащині

Кікбоксинг – один із провідних видів спорту на Черкащині

Про головні спортивні перемоги у 2017 році розповіли провідні спортсмени та очільники галузі спорту Черкащини на прес-конференції, яка відбулася 30 січня у виданні «Нова Доба». До заходу також долучилися представники Департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР.
Під час розмови директор департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Ігор Волошин закцентував увагу на найвагоміших досягненнях 2017 року – численних перемогах черкаських спортсменів на всеукраїнських, міжнародних та світових чемпіонатах.
– У 2017 році було проведено 108 міських змагань, де взяли участь близько 12 тисяч учасників. На виконання міської Програми сприяння проведенню змагань національного та міжнародного рівня у Черкасах провели 24 змагання, у яких взяли участь близько 4 тисяч спортсменів з різних регіонів країни. У 2017 році в «Спортивному комплексі «Будівельник» було проведено 39 чемпіонатів міста, 21 чемпіонат області, 48 чемпіонатів України, Кубків України та Всеукраїнських змагань, а також 4 Міжнародні змагання, – уточнює Ігор Волошин.

Завдяки плідній командній роботі та відданості своїй справі черкаські спортсмени у минулому році неодноразово брали участь у міжнародних змаганнях та здобували призові місця. Серед них чимало вихованців КДЮСШ «Вулкан»:
Роман Щербатюк – срібний призер Кубка світу з кікбоксингу WAKO (18-21.05.2017, м. Будапешт, Угорщина), переможець Чемпіонату світу з кікбоксингу WAKO (04-12.11.2017, м. Будапешт, Угорщина).
Іван Ткаченко (вихованець КДЮСШ «Вулкан») – переможець Чемпіонату світу з кікбоксингу WAKO (04-12.11.2017, м. Будапешт, Угорщина).
Марк Саліу – бронзовий призер Чемпіонату Європи з кікбоксингу WAKO серед юніорів (01-11.09.2017, м. Скоп’є, Македонія).
Анжела Мовчан – срібний призер Кубка світу з кікбоксингу WAKO (18-21.05.2017, м. Будапешт, Угорщина).
Альбіна Сокол стала бронзовим призером Чемпіонату світу з кікбоксингу WAKO (04-12.11.2017, м. Будапешт, Угорщина).
– Кікбоксинг – один із найпопулярніших видів спорту у світі. Тому, конкуренція дуже велика. Якщо є відданість своїй справі – буде результат. Аби його досягнути потрібно «жити» у спортзалі, – зауважує заслужений тренер України Юрій Зубов.
Іван Ткаченко та Роман Щербатюк розповіли про свою участь у змаганнях.
– Найскладнішим був перший поєдинок на Чемпіонаті світу, адже потрібно відчути атмосферу рингу і опанувати себе. Працював з доволі кремезним хлопцем. У фіналі мав бій із представником країни-господаря (угорцем), – відзначає Іван Ткаченко. – Для мене це вже четвертий Чемпіонат світу. Тричі я займав друге місце, завдяки чому отримав звання заслуженого майстра спорту.
Роман Щербатюк наголосив, що рівень підготовки учасників Чемпіонату світу був дуже високим, тому готувалися до змагань впродовж не одного місяця:
«Перед Чемпіонатом світу відбулися чотири збори. Два, з котрих були присвячені Всесвітнім іграм, до яких я був викликаний як другий номер. На інших двох зборах пройшла підготовка безпосередньо до Чемпіонату світу. Там ми отримали потужний заряд енергії, який допоміг успішно продемонструвати свої вміння».
Також, у 2017 році призові місця здобули Валерія Ярмоленко (бронза у фінальних змаганнях у вправі на колоді на етапі Кубку світу зі спортивної гімнастики в Угорщині, 08-10.09.2017р.) та Юрій Майдаков (бронзовий призер Чемпіонату Європи з боксу в Болгарії, 16-27.09.2017р.).

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x