В області діє більше сотні сільськогосподарських кооперативів

В області діє більше сотні сільськогосподарських кооперативів

Кількість сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на Черкащині зростає. На сьогодні таких в області функціонує вже більше сотні, коментує перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. За його словами, розвитку кооперативного руху сприяє обласна програма підтримки сільськогосподарських кооперативів на період до 2020 року, у межах якої втілено проект Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні». Зокрема створено Регіональний навчально-практичний центр розвитку кооперативів. Проект тривав майже 3 роки, починаючи з 2015-го. І в результаті вдалося створити понад півсотні кооперативів різних напрямків. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– Збільшення кількості кооперативів зумовлює підвищення зайнятості на селі, – каже Віталій Володимирович. – Сьогодні маємо реальні результати, адже реалізація проекту дала нам змогу створити понад 200 нових робочих місць. У подальшому плануємо залучити щонайменше тисячу. Таким чином ми даємо поштовх, можливості для перспективного розвитку.
Як повідомив перший заступник, відповідно до Програми на реалізацію проекту спрямували за три роки 14,1 млн грн, з яких: 10,9 млн грн – кошти ЄС та 3,2 млн грн – з обласного бюджету.

Довідково:
У цілому ж на Черкащині вже функціонує 104 сільськогосподарських кооперативи. За умовами безпосередньо Проекту створено 52 кооперативи, з яких: 7 – із сушіння фруктів, 3 – із вирощування ягід, 41 – з розведення кролів та 1 – із розведення кіз та переробки молока. Їм надано й матеріально-технічну допомогу, а саме: передано в безоплатне користування 310 міні-ферм для кролів, 804 кролів маточного поголів’я, 20 сушильних побутових електрошаф, 9 тисяч саджанців ягідних культур.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x