Якої погоди слід очікувати у лютому в області?

Якої погоди слід очікувати у лютому в області?

Лютий – місяць «бокогрій», який гріє і холодить водночас. І дійсно, за астрономічними показниками, на середину лютого день вже збільшується на 2 години, Проте на погоду зимових місяців значно вливає циркуляційний фактор, тобто переміщення атмосферного повітря. Тому температурний фон у лютому часто коливається від морозів до відлиг.

За прогнозом синоптиків, у цілому лютий очікується досить теплим та достатньо вологим. За чисельним прогнозом Українського Гідрометцентру, середньомісячна температура очікується 2,5º морозу (за норми -4,4º), кількість опадів – 31 мм (за норми 38 мм). При цьому значні похолодання ще можливі в других половинах першої та другої декад місяця, коли температура повітря спочатку знижуватиметься до − 10−-12º, а потім до -6−-8º. При потепліннях максимальна температура повітря може підвищуватися: у першій половині місяця +5−+8º, в другій +9−+12º. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Щодо опадів, то практично кожні 10 днів вірогідні випадки із помірними та сильними опадами (10−16 мм за добу) у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Після 20 лютого можливе встановлення весняного режиму погоди.
Із небезпечних явищ можливі: ожеледь, налипання мокрого снігу, тумани та сильні вітри. Комунальним службам слід бути готовими до періодичного очищення автошляхів від снігу, щоб уникнути його небажаного накопичення на дорогах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x