Лікуємо горло травами

Лікуємо горло травами

Хворе горло – відомий кожному стан. На щастя, у більшості випадків легке нездужання можна здолати вдома за допомогою простих домашніх засобів.

Трав’яна суміш
Для приготування засобу потрібно змішати по
1 ст. л. евкаліпта, шавлії та календули, додати
500 мл води, прокип\’ятити 15 хвилин. Після чого додати 1 ст.л. меду, на кінчику ножа лимонної кислоти, перемішати. Отриманий засіб використовувати для полоскання горла.
Чебрець
При втраті голосу радять зробити з настою трави (1 ст. л. сировини на склянку окропу) гарячий компрес на горло (поверх мокрої серветки накласти сухий рушник для збереження тепла).
Тополя чорна
При бронхіті, пневмонії, ангіні, стоматиті полоскати ротову порожнину теплим відваром 5–6 разів на день. Суміш трав: по 1 ст.л. бруньок тополі чорної, берези бородавчастої, трави материнки звичайної, квіток і листя алтеї лікарської і плодів шипшини коричневої. Залити 400 мл води, кип\’ятити на невеликому вогні 5 хвилин, дати настоятися 4 години.
Лікування горла ромашкою
1 ст.л. аптекарської ромашки і 1 ст. води довести до кипіння і кип\’ятити 2 хвилини. Після цього вогонь вимкнути, накритися рушником і дихати парою хвилин 10–15. Крім цього, таким відваром можна полоскати горло.
Алое
Найпростіше застосування соку алое: розвести його таким же об’ємом води, ретельно прополоскати глотку.
Можна також нарізати листя алое на дольки, взяти 30 г шматочків і залити 150 мл води, залишити на годину. Потім розмолоти ліки блендером, нагріти майже до кипіння, але не кип’ятити. Приймати засіб по 20 мл тричі на день не менше
10 днів для лікування ангіни, фарингіту, запалення гортані й для підвищення місцевого імунітету.
Ще один рецепт: з’єднати порівну алое і мед, після чого розсмоктувати цей засіб по чайній ложці – як аналог протизапальних і пом’якшувальних льодяників.
Зважайте, що алое не можна застосовувати людям похилого віку та дітям до року, через небезпеку роздратування кишечнику й алергії. Обережно слід використовувати алое, якщо є холецистит, геморой, деякі порушення роботи печінки і серця, під час менструацій у жінок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x