Інспектора черкаської поліції судитимуть за фактом смертельної ДТП

Інспектора черкаської поліції судитимуть за фактом смертельної ДТП

За наслідками досудового розслідування прокуратурою Черкаської області скеровано до Придніпровського районного суду м. Черкаси обвинувальний акт стосовно інспектора роти Управління патрульної поліції. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

За повідомленням прокуратури, 21 жовтня минулого року інспектор, перебуваючи за кермом автомобіля «ВАЗ» в стані сп’яніння внаслідок вживання марихуани, рухався з перевищенням швидкості у Черкасах по бульвару Шевченка. На перехресті вулиць Небесної Сотні та Б. Хмельницького вчинив наїзд на пішохода, який переходив проїжджу частину на пішохідному переході. Потерпілий помер на місці події.

Дії правоохоронця кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом прокуратури Черкаської області.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x