У пробах води, взятих на Черкащині, виявили відхилення від норм вмісту нітратів

У пробах води, взятих на Черкащині, виявили відхилення від норм вмісту нітратів

З метою попередження виникнення водно-нітратної метгемоглобінемії у дітей щорічно здійснюється лабораторний моніторинг вмісту нітратів у воді нецентралізованих джерел водопостачання, зокрема колодязів та каптажів, вода з яких використовується для споживання дітьми віком до 3-х років. Про це «Новій Добі» повідомили у ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

За санітарно-хімічними показниками в Україні досліджено 3479 проб питної води з громадських колодязів, з них 580 не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам за вмістом нітратів. В тому числі 194 – за вмістом нітратів, з них 38 проб взяті у Черкаській області, за мікробіологічними показниками досліджено 2647 проб, з них не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам – 636, з них 5 у Черкаській області.

Всього обстежено 7962 індивідуальних колодязів, з них 2 028 не відповідають вимогам санітарного законодавства.

Досліджено за санітарно-хімічними показниками 9783 проби питної води, зокрема 43 проби у Черкаській області, з них не відповідають гігієнічним нормативам за вмістом нітратів 1662, 5 проб у Черкаській області. За мікробіологічними показниками в Україні досліджено 2094 проби, з них не відповідають санітарно-гігієнічним нормативам 453.

За результатами проведених досліджень власникам колодязів і каптажів постійно надають рекомендації щодо приведення їх у відповідність до чинних вимог та умов безпечного водокористування. Органам місцевого самоврядування направляють рекомендації щодо правил проведення очистки джерел нецентралізованого водопостачання та знезараження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x