Черкаські рятувальники відпрацьовували навички роботи в умовах низьких температур

Черкаські рятувальники відпрацьовували навички роботи в умовах низьких температур

31 січня на спортивно-тренувальному комплексі Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України були проведені тактико-спеціальні навчання, мета яких – формування у майбутніх фахівців готовності до організації гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт в умовах низьких температур. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля.

Участь у навчаннях взяли 95 курсантів та студентів, 27 співробітників інституту, особовий склад Управління ДСНС України у Черкаській області на чолі з генерал-майором служби цивільного захисту Віктором Гвоздем та представники Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту.

Начальник УкрНДІЦЗ генерал-майор служби цивільного захисту Віталій Кропивницький разом з колегами представили нові розробки, що дозволяють швидко рятувати людей на кризі.

На навчаннях працювали 10 одиниць техніки, у тому числі катер на повітряній подушці «Пегас» Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Черкаській області.

Під час навчань були відпрацьовані наступні етапи: проведення пошуково-рятувальних робіт у снігових заметах та завалах, пошук потерпілих в лісовій місцевості за допомогою кінологічних розрахунків та повітряної розвідки, проведення рятувальних робіт на воді в зимовий період, гасіння пожеж у житлових будинках, облаштування місця для забору води в зимовий період із відкритих вододжерел, проведення транспортування потерпілих через перешкоду, облаштування пунктів обігріву, надання домедичної та психологічної допомоги потерпілим, демонстрація роботи пожежних стволів, пристроїв подачі піни та науково-технічних розробок ЧІПБ.

Участь у навчаннях також взяв Богдан Волик – Герой-школяр, який взимку 2016 року врятував двох дівчат, які провалилися під кригу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x