Якщо дуже замерзли

Якщо дуже замерзли

Довго стояли на зупинці, чекали непунктуального товариша – взимку способів задубнути чимало. Підказуємо, що робити в такій ситуації.

Якщо ви вже вдома
Пірнати в гарячу ванну – велика помилка, адже ви зараз не в змозі адекватно оцінити температуру води і можете заробити опік. Найкраще переодягнутися в домашній одяг, загорнутися в ковдру й спокійно посидіти, п’ючи що-небудь тепле і солодке, наприклад, неміцний чай. Обнімайтеся, якщо є з ким – це чудовий спосіб зігрітися.

Якщо ви не вдома
Ідіть у найближчий під\’їзд, магазин або кафе. Добре, якщо є можливість не поспішаючи випити що-небудь тепле, але уникайте кофеїну й алкоголю, організму зараз не можна втрачати рідину. Дібравшись до дому, дотримуйтеся тактики повільного зігрівання.

Замерзли руки
Знімайте обручки, годинник і браслети – вони можуть перешкоджати крові нормально циркулювати. Не кладіть руки на батарею або обігрівач, і не тримайте їх над плитою: чутливість покривів тимчасово втрачена, і можна постраждати ще серйозніше. Найкраще повільно, але правильно відігрівати кисті під пахвами або під колінами – там найтепліше. І не забувайте про гаряче питво.

Змерзли ноги
Влаштуйте лікувальну ванну: наберіть у таз води (25° С) і протягом півгодини підливайте теплішої, щоб у результаті її температура досягла 38–40° С, але не вище. Зігріваючий напій і в цьому випадку не завадить.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x