Жашківські депутати зібралися на сесію

Жашківські депутати зібралися на сесію

31 січня 2018 року голова районної ради Максим Салій провів два пленарних засідання депутатського корпусу районної ради. Спочатку депутати завершили роботу другого пленарного засідання 19 сесії, а потім розпочали роботу 20 сесії.

Формуючи порядок денний, депутати виключили питання щодо затвердження плану оптимізації мережі навчальних закладів району на 2018−2019 роки та про встановлення тарифу на теплопостачання комунальному підприємству «Енергія росту» Жашківської районної ради та натомість включили питання про внесення змін до рішення районної ради від 22.12.2017 №19-37/VІІ «Про районний бюджет на 2018 рік» та про районну програму «Вчитель» на 2018−2020 роки. Про це «Нова Доба» дізналася в Жашківській райраді.

Загалом було затверджено шістнадцять питань, серед яких традиційні, що стосувалися бюджету, комунальної власності, земельних відносин тощо.

На початку роботи сесії до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Сергій Бойко, який проінформував про фінансову забезпеченість основних бюджетних галузей Жашківського району на 2018 рік. Він наголосив, що згідно з розрахунками, загальний дефіцит районного бюджету складає 35 млн грн та окреслив ті заходи, за рахунок яких вдасться подолати дефіцит, а саме: залучатимуться кошти субвенцій місцевих бюджетів, розробляється план заходів оптимізації закладів освіти, головними розпорядниками реалізуються заходи жорсткої економії бюджетних коштів тощо. За цих умов зменшення дефіциту районного бюджету скорочується вдвічі.

Із метою попередження соціальної напруги голова райдержадміністрації Сергій Бойко, попросив долучитися до вирішення проблеми депутатів районної ради, сільських голів, директорів шкіл і внести пропозиції щодо зменшення дефіциту бюджету. Потім депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Спочатку більшістю голосів проголосували за визнання повноважень депутата Жашківської районної ради сьомого скликання Ольги Даценко та внесли зміни до складу постійних комісій та президії районної ради. Далі заслухали звіт голови районної ради Максима Салія про діяльність очолюваного районного представницького органу за 2017 рік та на завершення подякував депутатам районної ради, представникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівникам підприємств, установ і закладів, жителям району за співпрацю та взаєморозуміння, активну життєву позицію, зацікавленість у всіх процесах життєдіяльності району.

Крім того, заслухано інформації про результати діяльності Жашківського відділу Уманської місцевої прокуратури на території Жашківського району за 2017 рік та Жашківського відділення поліції щодо розгляду депутатських звернень та запитів. На сесії затверджено акти приймання-передачі майна із спільної власності територіальних громад сіл і міста Жашківського району Черкаської області до комунальної власності Бузівської та Соколівської сільських рад, а також Жашківської міської ради. Питання про затвердження технічної документації із землеустрою щодо нормативної грошової оцінки земельних ділянок державної власності головному управлінню Держгеокадастру у Черкаській області депутати не підтримали.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x