Шполянська ОТГ відзначила першу річницю роботи

Шполянська ОТГ відзначила першу річницю роботи

Перший рік роботи у статусі об’єднаної територіальної громади урочисто відсвяткували жителі Шполянської міської ОТГ. Привітав з річницею громаду заступник очільника області Ярослав Березань. Про це “Нова Доба” дізналася в Черкаській ОДА.

Перші вибори у Шполянській ОТГ відбулися минулоріч 26 січня. Тоді до її складу увійшли місто Шпола та село Кримки. Втім, 22 серпня склад цієї громади збільшився на ще один населений пункт. Тоді до ОТГ приєдналося село Скотареве.

– Ми знаємо, що Шполянська громада відома тим, що це центр України, – наголосив заступник очільника області, вітаючи громаду зі святом. – Це – перша міська ОТГ у Черкаській області, яка додала до свого складу уже після об’єднання ще один населений пункт. І це перша міська ОТГ, яка має власну стратегію розвитку. Вже цього місяця її мають затвердити і громада почне за нею працювати. Цей документ розробляли громада спільно з європейськими фахівцями, ураховуючи всі особливості саме Шполянської ОТГ.

Посадовець додав, що не зважаючи на те, що створення об’єднаної тергромади надає чималі повноваження для розвитку територій та ресурси для цього, передбачає ще й велику відповідальність. Передовсім перед жителями ОТГ. Щоправда, як відзначив міський голова Сергій Кравченко, шполяни вже чимало зробили і готові зробити для розвитку своєї ОТГ.

– Вдячний тим, хто проходив з нами цей непростий шлях утворення ОТГ, – зазначив міський голова тергромади. – Ми сформували команду, вчилися на помилках та об’єднали людей з активною життєвою позицією. Аби досягти тих висот, до яких прагнемо, будемо й надалі йти пліч-о-пліч.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x