Канівський міський голова зустрівся з представниками спілок учасників АТО

Канівський міський голова зустрівся з представниками спілок учасників АТО

Чим переймаються наразі канівські спілки учасників АТО, з якими проблемами насамперед зіштовхуються наші захисники та як влада міста може допомогти їм у вирішенні цих проблем – саме про це та інше йшлося в ході зустрічі представників міської влади з очільниками усіх спілок учасників АТО, що зареєстровані в Каневі. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Захід відбувся у четвер, 1 лютого, в кабінеті міського голови Ігоря Ренькаса за участі працівників структурних підрозділів виконавчого комітету Канівської міської ради.

До слова, як повідомив представник Канівського осередку громадського об’єднання «Побратим схід» Юрій Паньковецький, на сьогодні в Каневі функціонує 4 спілки учасників АТО. Утім, три з них – ГО «Канівська спілка учасників АТО – Нескорені» (Євген Степаненко), ГО «Побратим-Схід» (Юрій Паньковецький) і ГО «Спілка побратимів АТО» (Богдан Гарячий) – нещодавно підписали спільний Меморандум про співпрацю з подальшим утворенням єдиної спілки.
В ході обговорення присутні порушили питання військово-патріотичного виховання молоді. В цьому напрямку вони запропонували облаштувати в кожному навчальному закладі стенди про захисників, які навчалися в цій школі або зараз тут здобувають освіту їхні діти. Також було висловлену пропозицію розташувати меморіальну дошку про захисників України на міському стадіоні.

Водночас заступник міського голови Наталія Матінова зауважила, що нині готується проект рішення міської ради про програму національно-патріотичного виховання на три роки та запропонувала долучатися й подавати свої пропозиції щодо покращення роботи в цьому напрямку.

Порушувалися в ході заходу й питання пільгового перевезення учасників АТО, виділення земельних ділянок, медичного забезпечення тощо.
Так, за словами представників відділу комунального майна та земельних ресурсів м.Канева, постійно ведеться робота щодо визначення земельних ділянок, які б в подальшому можливо було передавати у власність. Починаючи з кінця 2014-го року до виконавчого комітету Канівської міської ради надходять заяви від осіб, які брали участь у антитерористичній операції та отримали посвідчення учасника бойових дій, а також від осіб, які безпосередньо на даний час беруть участь у проведенні АТО щодо отримання земельних ділянок у м.Каневі для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), для індивідуального гаражного будівництва та для індивідуального садівництва.

Станом на сьогодні у виконавчому комітеті Канівської міської ради на обліку знаходяться заяви, подані учасниками АТО з кінця грудня 2014-го по 1 лютого 2018 років: з них 150 – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка); 132 – для індивідуального садівництва.

З початку 2015-го року Канівською міською радою передано у власність земельні ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) 19-ти учасникам АТО.
– Розроблено орієнтовну схему розміщення земельних ділянок, які пропонуються учасникам бойових дій, котрі безпосередньо брали участь у проведенні антитерористичної операції під житлову забудову відповідно до поданих заяв громадян, починаючи з кінця грудня 2014-го року, – повідомила Тетяна Коваленко.

– Проводимо інвентаризацію земельних ділянок. Вишукуємо всі можливості, щоб кожен учасник АТО міг скористатися своїм правом, передбаченим Законом України. Певні зрушення є, але цього мало, – зауважив міський голова Ігор Ренькас.

До слова, в Каневі на сьогодні зареєстровано понад 200 учасників АТО.
Порушили на зустрічі й питання медичного обслуговування та санаторно-курортного оздоровлення захисників. Головний лікар Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги Валентина Андрон поінформувала, що за 2017 рік за медичною допомогою до Центру звернулося 152 учасника АТО – жителів міста.

– Утім, 40 учасників АТО так і не з’явилися на огляд до лікаря, – зауважила лікар та попросила голів спілок атовців сприяти в цьому напрямку роботи.
Загалом за словами медика, на диспансерний нагляд взято 28 атовців. Лікування пройшли: 21 учасник АТО – в Черкаському обласному госпіталі для інвалідів війни, 2 учасника АТО – в госпіталі (Циблі), 2 учасника АТО – в Черкаській обласній лікарні, 2 учасника АТО в терапевтичному відділенні Канівської ЦРЛ, амбулаторне лікування пройшли 36 учасників АТО.

Окрім того, 18 учасників АТО отримали довідки на отримання путівки на санаторно-курортне лікування, 10 атовців оформили санаторно-курортні карти. Інвалідність отримали 12 учасників АТО.

Як повідомив начальник управління соціального захисту населення Анатолій Пилипенко відтепер путівки для постраждалих учасників АТО закуповуватимуться на підставі тристоронньої угоди (особа – управління – санаторій). Відтак, людина зможе самостійно обирати санаторій для оздоровлення, після цього звернутись до управління, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Опісля – укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x