Чим підгодовувати взимку птахів у саду

Чим підгодовувати взимку птахів у саду

✓ Хліб, але лише черствий і у вигляді крихт, буде доречним майже для всіх видів птахів. Свіжий на холоді замерзає і птахи не зможуть із ним нічого зробити.
✓ Пшениця, ячмінь, просо, овес, рис – найулюбленіший корм більшості видів пташок. Із круп найкраще підійдуть – вівсяна та перлова.
✓ Насіння соняшнику – найуніверсальнішиий корм для зимуючих птахів. Велика кількість рослинних жирів у насінні робить його важливим джерелом енергії в умовах зимових холодів.
✓ Сало, м’ясо, маргарин дуже люблять синиці, повзики і деякі інші види птахів. Але варто пам’ятати, що птахам можна пропонувати тільки несолоне сало або м’ясо. Шматочки сала нанизуються на мотузку, яку вішають на гілках дерев або чагарників.
✓ Горобина, бузина, калина та глід приваблюють дроздів і омелюхів. Плоди потрібно заготовити і висушити заздалегідь, з осені.
✓ Насіння клена та ясена (крилатки) люблять їсти снігурі, омелюхи та інші відвідувачі пташиних їдалень. Крилатки збирають восени і вивішують на годівниці.
✓ Шишки, жолуді, горіхи служать основою зимового раціону дятлів і шишкарів. Сойки з осені роблять запаси жолудів, ховаючи їх у затишних місцях.
✓ Зерно кукурудзи, насіння кавуна, дині, гарбуза та кабачків. Узимку його будуть із задоволенням їсти синиці. Насіння гарбуза можна ледь-ледь розчавити пляшкою чи качалкою.
✓ Насіння бур’янів (лободи, кропиви, кінського щавлю, лопуха) чудово підходить для підгодівлі снігурів та інших зерноїдних. Рослини краще зберігати пучками у підвішеному вигляді, а зимою встромити у сніг поряд із годівничкою.
✓ Люблять птахи різноманітні сухофрукти та гриби. Ще краще, якщо вони будуть червивими.
✓ Зварене круто і натерте на тертці яйце, шматочки сирої яловичини, сир, порізане на скибочки яблуко, ягоди з компоту тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x