Справу будівництва очисних споруд у Золотоноші передали до суду

Справу будівництва очисних споруд у Золотоноші передали до суду

Прокуратурою Черкаської області до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням директора товариства з обмеженою відповідальністю у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням установлено, що директор товариства під час будівництва об’єкту «Очисні споруди м. Золотоноша – реконструкція (III черга)», зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, шляхом завищення вартості обладнання, яке постачалося на вказаний об’єкт будівництва, та внесення до офіційних документів відомостей про роботи, які не передбачено проектно-кошторисною документацією, привласнив бюджетні кошти на загальну суму близько 5 млн. грн.

Нагадаємо, що ухвалою Придніпровського районного суду м. Черкаси вказаному службовцю обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 400 тис. грн. Крім того, з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків у межах кримінального провадження на майно обвинуваченого накладено арешт в розмірі понад 8 млн. грн.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x