Хмарну погоду з туманами прогнозують на вихідні

Хмарну погоду з туманами прогнозують на вихідні

Удень 8 та вночі 9 лютого циклон та його атмосферні фронти зумовили на Черкащині ускладнення погодних умов. По всій області пройшли опади у вигляді льодяного дощу, мокрого снігу та дощу загальною кількістю: Чигирин, Черкаси Канів 7‒9 мм, на решті площ – 11‒15 мм.
Незважаючи на переважання мокрого снігу, у Черкасах та західних районах області висота снігового покриву збільшилася на 3‒8 см. Станом на 08:00 год. 9 лютого його висота становить 5‒15 см, у Чигирині ‒ 1 см.
Лідером по кількості опадів – 15 мм та висоті снігового покриву – 15 см є Уманський район. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному гідрометцентрі.

Усі метеостанції, крім Канева зафіксували небезпечні явища: налипання мокрого снігу, льодяний дощ, ожеледь, туман, на дорогах ожеледиця.
За прогнозом, циклон втрачає свою активність саме над Україною, тому у найближчі три доби на Черкащині переважатиме хмарна погода з туманами, періодичними опадами переважно у вигляді мокрого снігу. Температура повітря впродовж доби коливатиметься від -3 до +3º, що сприятиме утворенню ожеледі, ожеледиці на дорогах і тротуарах, місцями налипанню мокрого снігу, особливо у нічні та ранкові години.
Сніговий покрив добре насичений водою тому, комунальним службам доцільно забезпечити своєчасне прибирання з проїзної частини та тротуарів «снігової каші».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x