У Черкасах відбулася церемонія підняття прапора на честь Олімпіади

У Черкасах відбулася церемонія підняття прапора на честь Олімпіади

Відкриття 23 Зимових Олімпійських ігор відбулося 9 лютого у північнокорейському місті Пхьончхан. Аби підтримати українську збірну, у Черкасах урочисто підняли державні прапори та прапори Національного олімпійського комітету України, – повідомляє кореспондент «Нової Доби».

На Зимових Олімпійських іграх, що проходитимуть з 9 до 25 лютого, Україну представлять 33 спортсмени у 9 видах спорту, а саме: біатлоні, фігурному катанні, санному та гірськолижному спорті, фристайлі, лижних гонках, сноубордингу, біатлоні і лижному двоборстві.

Міський голова Анатолій Бондаренко привітав усіх з відкриттям Олімпіади та побажав повернутися спортсменам з перемогою:
«Найголовніше те, що Україна представила більше 30 спортсменів, які беруть участь від нашої країни в олімпіаді. Мені надзвичайно приємно тут вітати керівництво Відділення Національного олімпійського комітету Черкаської області, срібного призера Олімпійських ігор і всіх спортсменів, які вболівають за цю спортивну подію. Тому я вітаю всіх з цим святом, бажаю нашим спортсменам перемоги та гідно представити нашу країну».

Також свої привітання озвучив голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда та подякував міському голові за внесок у розвиток олімпійського руху від імені президента НОК України Сергія Бубки:
«Сьогодні у нас є нагода на найближчі два тижні стати вболівальниками Національної олімпійської збірної команди України, яка захищатиме честь нашої держави на 23 зимових олімпійських іграх у далекому місті Пхьончхан. Найбільші наші сподівання на медалі у біатлоні. Основою нашої потужної команди є сестри Віта та Валентина Семеренки та Олена Підгрушна. Також це колектив тренерів, масажистів і фахівців зі спорту, які зараз знаходяться у Північній Кореї. Всі вони будуть працювати над тим, щоб радувати нас своїми виступами. На жаль, представників міста Черкаси немає на Зимових Олімпійських іграх. Через кліматичні умови у місті важко розвивати зимові види спорту, але ми маємо гарні результати у літніх видах спорту».

Честь підняти прапор надали Антону Скачкову – дворазовому чемпіону Паралімпійських ігор та Олександру Феденку – cрібному призеру Олімпійських ігор, дворазовому чемпіону світу.

Валентина Бондаренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x