Вокальний колектив «Браво» цьогоріч відсвяткує 10-річний ювілей

Вокальний колектив «Браво» цьогоріч відсвяткує 10-річний ювілей

Зразкова вокальна студія «Браво» розпочала свій творчий шлях у 2008 році. Її вихованці щороку привозять призові місця з обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Наразі на першому плані у нас підготовка до звітного концерту на підтвердження звання «Зразковий художній колектив». Готуємося до Всеукраїнського вокального конкурсу «Bravo sound», засновниками та організаторами якого є наша студія. Також, плануємо взяти участь у конкурсах у Дніпрі та Кам’янці-Подільському, – ділиться планами керівник вокальної студії «Браво» Вікторія Самойленко.

Нині заняття відвідують 70 осіб, віком від 5 до 17 років. Юні співаки працюють в колективі (наразі функціонує 5 ансамблів кожної вікової категорії), а також у тріо, дуетах і соло. За словами Вікторії Володимирівни, репертуар у кожної групи різний відповідно віку.
Вокал, органічно пов’язаний зі сценічним рухом допомагає кожному учаснику розвиватися, втілювати своє прагнення до творчого вдосконалення особистості. У студії наявні музичні інструменти – гітара, рояль, синтезатор та ударна установка для розвитку ритмічного слуху. Усі викладачі мають вищу педагогічну освіту та багаторічний досвід роботи.

– У музиці я з дитинства: з третього класу відвідувала хорову студію у цьому ж закладі (Центрі дитячої та юнацької творчості), а потім залишилася тут працювати, – розповідає Вікторія Самойленко. – Після школи я вступила до Черкаського музичного училища імені Гулака-Артемовського. Вищу освіту здобула в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Вокальний колектив «Браво» цьогоріч відсвяткує 10-річний ювілей

Окрім уроків співу багато вихованців студії відвідують художню школу, хореографічні колективи та гуртки декоративно-прикладного мистецтва у ЦДЮТ та інших закладах міста. Чимало випускників надалі поєднують своє життя з музикою – вступають до Черкаського музичного училища та інших вищих музичних навчальних закладів.

Дружний та об’єднаний спільною ідеєю колектив постійно «крокує вперед» та веде активну концертну та конкурсну діяльність.
– Виступи на різноманітних пісенних фестивалях і конкурсах – один із провідних напрямків нашої роботи. Адже цей досвід допомагає дітям самовдосконалюватися та розвивати навички поведінки на сцені, – зауважує керівниця колективу. – Торік ми здобули перемогу на міжнародному фестивалі «Штурм», а також відвідали Кропивницький – звідти привезли одну першу премію і дві другі. Найбільше пишаємося перемогою у всеукраїнській олімпіаді «Голос країни» та гран-прі на фестивалі «Зірковий берег».

Найочікуваніша подія року для вихованців студії – Всеукраїнський вокальний конкурс «Bravo sound», на який запрошують продемонструвати свої таланти учасників з усієї країни.
– Торік на конкурсі відзначилися виконавці не тільки з нашого міста, конкурс охопив 10 районів Черкаської області. Взяти участь можуть усі охочі ансамблі, дуети, тріо та соло-виконавці. Призові місця отримуватимуть у номінаціях з естрадного, народного та академічного вокалу, – говорить Вікторія Володимирівна. Цієї весни плануємо «розширити кордони», тому очікуємо що до нас приєднаються колективи з інших міст України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x