Вокалісти студії «Сузір’я» відроджують інтерес до народної пісні

Вокалісти студії «Сузір’я» відроджують інтерес до народної пісні

Вже понад 20 років вихованці вокальної студії «Сузір’я» Центру дитячої та юнацької творчості демонструють свої таланти поза межами міста та країни, беручи участь у різноманітних конкурсах і фестивалях. За роки свого існування колектив неодноразово підтверджував почесне звання «Зразкового художнього колективу», а торік став одним із засновників міського пісенного конкурсу. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Основним напрямком творчості колективу є сучасна українська естрадна пісня. Крім того, вихованці на чолі з керівником студії Лілією Шамрай відроджують та популяризують інтерес до народної пісні в акапельному виконанні.
– Ми не замислюємось над тим, до якого стилю належить пісня. У репертуарі – багато сучасних естрадних та народних пісень. Щодо обрання пісні завжди раджуся із вихованцями. Головне, це емоційність та якість виконання. Пам’ятаю, коли наші вихованці співали «Різдвяну колискову» – у глядачів навіть виступили сльози на очах, – згадує Лілія Іллівна.

Про рівень майстерності юних вокалістів засвідчують дипломи за перемоги у конкурсах, які займають почесне місце в репетиційному класі.
– Вже відвідали багато всеукраїнських конкурсів: були у Києві, Львові, Чигирині, Рівному, Бердянську, Скадовську та інших містах. Торік їздили у Косів на фестиваль «Різдвяні дзвони». Там наша солістка Анна Талан дебютувала й здобула гран-прі, – говорить керівниця студії. – Влітку поїхали на «VIRA FEST!» у Чигирині. Родзинкою нашого виступу були модні шапочки «Гельсінкі» та снуди, в які обрався увесь колектив. Ведучій так сподобалися наші аксесуари, що навіть подарували їй один комплект прямо на сцені.

Після низки перемог у конкурсах всеукраїнського рівня учасники колективу вирішили спробувати свої сили й на міжнародних змаганнях.
– Тричі були лауреатами першої премії на конкурсах в Болгарії. Ми продовжували наполегливо працювати і все ж вибороли омріяну нагороду – гран-прі, – говорить Лілія Іллівна. – Взагалі, підготовка до виступу на конкурсах завжди напружена та наполеглива. Тому, за кожною нагородою стоїть велика праця і навіть сльози. Але результат перевершує все.

Лілія Іллівна додала, що до участі у концертах зазвичай залучає усіх без винятку вихованців студії: «Маю таку тактику: прийшли новенькі – відразу готуються до участі у мюзиклі. Я відразу їх «занурюю» у сценічне життя. Для кожного знайдеться своя роль, з якою впораєтсья і новачок. Наприклад, цьогоріч вже взяли участь у Всеукраїнському конкурсі міні-мюзиклів «Святого Миколая» у Чигирині. Там вибороли перемогу та отримали вагомий грошовий приз».

Вокалісти студії «Сузір’я» відроджують інтерес до народної пісні

Репетиції та підготовка до виступів проходять на високому рівні. На заняттях діти працюють з партитурами (нотними записами багатоголосних музичних творів), вдосконалюють вокальну техніку та виразність виконання, вивчають основи сольфеджіо й пишуть ритмічні диктанти.

Вихованці діляться, у студії їм подобається дружня атмосфера, а враження після конкурсів надовго залишаються в їхніх серцях.
– До колективу я прийшла 7 років тому. Мене привів тато. Дуже сподобалося, що знайшла багато нових друзів, – розповідає учасниця колективу Влада Федоренко. – Іноді заняття важко поєднувати із навчанням у школі. Але з конкурсів привозимо незабутні враження.

Учасники колективу за підтримки батьківського комітету неодноразово організовували благодійні заходи. Усі виручені кошти вони спрямовують на допомогу сім\’ям воїнів АТО. Цьогоріч юні вокалісти вперше відвідали з різдвяними вітаннями Дитячий онкологічний диспансер.

У майбутньому колектив продовжуватиме дарувати гарний настрій та позитивні емоції своїм глядачам. Торік керівництвом студії був започаткуваний міський конкурс народної пісні «Пісенний оберіг». У цьому році планують запросити до участі вокальні колективи з усієї країни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x