Хто має право отримати безоплатну вторинну правовому допомогу?

Доступ до безоплатної вторинної правової допомоги має чітко визначене коло людей. У переважній більшості − це соціально незахищені верстви населення. Закон визначав межу статків, яка дає право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги − середньомісячний сукупний дохід сім’ї не мав перевищувати одного прожиткового мінімуму.

«Минулоріч цю межу було змінено. Тож нині право на отримання безоплатної правової допомоги мають особи, середньомісячний особистий дохід яких не перевищує двох прожиткових мінімумів», − повідомляє заступник директора Регіонально центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області Тетяна Ломіногіна.
Станом на лютий 2018 року один прожитковий мінімум для працездатної особи становить 1 762 гривні, тож, відповідно, два їхні розміри – це 3 524 гривні.

До того ж право на доступ до безоплатної вторинної правової допомоги мають особи, визначені ст. 14 Закону України«Про безоплатну правову допомогу».
Вторинна правова допомога – це вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя:
– захист, представництво інтересів у судах, державних органах, перед іншими особами та складення документів процесуального характеру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x