Цього року чигиринські лісівники планують створити 145 га лісових культур

Цього року чигиринські лісівники планують створити 145 га лісових культур

Незабаром на лісівників очікує найвідповідальніший період – весняна лісокультурна кампанія 2018. Аби провести посадку лісу якісно та в оптимально короткий термін, у Чигиринському лісгоспі готуються до цього заздалегідь. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Основною лісоутворюючою породою, що зростає на території Чигиринського лісгоспу є сосна звичайна. Для успішного проведення весняних лісокультурних робіт на розсадниках підприємства зростає 1 млн. 18 тис. шт. сіянців. Із них 927 тис. штук – сосна звичайна, решта – дуб звичайний, дуб червоний, акація. За словами головного лісничого Чигиринського лісгоспу Сергія Перова, цього цілком достатньо, щоб забезпечити посадковим матеріалом усі структурні підрозділи підприємства.

«Цього року плануємо створити лісових культур на площі 145 га – саме таке завдання стоїть перед чигиринськими лісівниками. Ми заздалегідь підготували лісові ділянки під заліснення, ще з осені провели глибоке рихлення на площі майже 50 га, адже терміни посадки дуже стислі, тому всі роботи необхідно виконати якомога раніше та в оптимально короткі строки», – зазначає директор ДП «Чигиринське лісове господарство» Роман Фендюр.

Окрім того, для висіву в розсадниках та створення лісових культур у Чигиринському лісгоспі заготовили 8 т 300 кг лісового насіння – сосни звичайної, горіха чорного, дуба червоного, акації.

Чигиринські лісівники вже підготували весь необхідний інвентар. Тож як тільки дозволить погода, вони розпочнуть нову лісокультурну кампанію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x