У Черкасах вшанували учасників війни в Афганістані

У Черкасах вшанували учасників війни в Афганістані

Урочистості з нагоди 29-ої річниці виведення радянських військ із Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулись 15 лютого біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, − повідомляє кореспондент «Нової Доби».
Вшанування почались із урочистої ходи від Черкаської ОДА до меморіалу.

У Черкасах вшанували учасників війни в Афганістані

На мітингу були присутні представники міської та обласної влади, а також, радник-посланник республіки Афганістан Генадій Кузмічов, голова обласної спілки ветеранів Афганістану Сергій Якимчук та інші.

У Черкасах вшанували учасників війни в Афганістані

На заході відзнаками «Холодний Яр» нагородили ветеранів афганської війни, які сьогодні беруть участь в АТО чи є волонтерами, також заступник начальника навчального центру підготовки молодших спеціалістів-прикордонників, полковник Валентин Сухомлин вручив грамоти, подяки та грошові премії ветеранам-прикордонникам, які брали участь у військових конфліктах в Афганістані та на території інших держав. Крім того, кількох громадян нагородили за активну участь у військово-патріотичному вихованні медаллю «За звитягу».
«Ми, черкащани, завжди будемо збиратися тут, щоб вшанувати героїв, яких з нами немає. Ми повинні пам’ятати їхній подвиг і передавати ці знання наступним поколінням, щоб така біда не повторилася в майбутньому», − сказав міський голова Анатолій Бондаренко.
Після урочистої частини всі охочі поклали квіти до меморіалу.

Нагадаємо, що в Афганістані виконували інтернаціональний обов’язок понад 160 тис. українців, з них близько 4 тис. черкащани.

Ганна Половинка

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x