Торік обласною службою зайнятості укомплектовано понад 90% вакансій, поданих роботодавцями

Торік обласною службою зайнятості укомплектовано понад 90% вакансій, поданих роботодавцями

Результативною формою отримання інформації про стан підприємств та визначення форм подальшої співпраці з роботодавцями є відвідування ринкоутворюючих підприємств. Протягом 2017 року відвідано понад 22 тисячі підприємств. Про це «Нова Доба» дізналася в обласному центрі зайнятості.

Ефективність виконання замовлень роботодавців є важливою передумовою якісного вирішення ще одного головного завдання – сприяння працевлаштуванню незайнятих громадян.

Загальна кількість наданих роботодавцями та зареєстрованих у центрах зайнятості та філіях Черкаського обласного центру зайнятості вакансій за 2017 рік становить понад 37 тис. одиниць, з них 91,8% укомплектовані за направленням служби зайнятості.

Результативною формою співпраці з роботодавцями щодо пошуку претендентів на вакантні місця є проведення ярмарків, міні-ярмарків вакансій, що дають можливість поспілкуватися роботодавцям та шукачам роботи. За допомогою ярмарків вдається в найкоротші терміни підібрати роботодавцям працівників. Зокрема, спеціалістами центру зайнятості було організовано і проведено 649 заходів, у яких взяли участь понад 12 тис. шукачів роботи.

Співпраця із роботодавцями дає позитивні результати. Активно користуються вони такою послугою, як відшкодування єдиного внеску. Так, з початку 2017 року працевлаштований 301 безробітний, з них: 148 – осіб, які потребують соціального захисту і не здатні на рівні конкурувати на ринку праці.

Серед пріоритетних напрямків соціальних послуг, які надає служба зайнятості, – організація професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних, зокрема на замовлення роботодавців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x