Стан обласного бюджету не є критичним

Стан обласного бюджету не є критичним

Голова обласної ради Валентина Коваленко розповіла про стан обласного бюджету на сьогоднішній день. Про це повідомляють у прес-службі обласної ради.

– Стан обласного бюджету на сьогодні не можна назвати критичним. Звичайно, є певні проблеми, але ми сподіваємося, що вони тимчасові, повідомила Валентина Михайлівна. – За І квартал 2014 року виконання затвердженого завдання загального фонду обласного бюджету по доходах становить 100,7 відсотка, понад план надійшло 633,3 тис грн. Проте, у порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяг надходжень зменшився на 1,2 млн грн, або на 1,2 відсотка. І якраз ось ця від’ємна динаміка викликає стурбованість.

У цей час заявлена розпорядниками коштів потреба у фінансуванні бюджетних видатків при перерахуванні коштів на рахунки бюджетних установ забезпечується стовідсотково. Однак у зв’язку зі складною економічною ситуацією в державі, недостатністю коштів на єдиному казначейському рахунку, першочергово проводяться кошти на виплату заробітної плати, стипендій та допомог, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, медикаментів та продуктів харчування.

Є проблеми з оплатою, так званих, незахищених видатків, під особливим контролем знаходиться виплата заробітної плати працівникам госпрозрахункових підприємств культури, комунальних підприємств, придбання пального для швидких допомог тощо. На 2014 рік затверджений обсяг доходів загального фонду обласного бюджету становитиме 441,4 млн грн, що на 1,8 відсотка або на 7,9 млн грн більше надходжень 2013 року. Завдання напружене, але реальне для виконання. Для цього необхідно задіяти всі можливі фактори впливу на збільшення надходжень як до обласного бюджету, так і до бюджетів територіальних громад, – зазначила голова обласної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x