Чим замінити фаст-фуд і солодощі

Чим замінити фаст-фуд і солодощі

Бутерброди, булочки, шоколад, печиво і цукерки – подібними продуктами звикли перекушувати протягом дня люди, чий щоденний графік напружений. Пропонуємо альтернативні варіанти, з меншою шкодою для фігури і здоров’я.

Фрукти і сухофрукти
Містять глюкозу і корисні вуглеводи. Крім того, експерти говорять, що в день потрібно споживати 400 грамів фруктів і овочів для профілактики різних захворювань.
Щоб швидше вгамувати голод, можна з’їдати не просто яблуко або банан, а робити фруктовий салатик, в який, наприклад, додати горіхи або ягоди. Однак у великій кількості ці продукти не будуть корисними для фігури. Слід вживати не більше 100 грамів горіхово-фруктової суміші в день.

Сир і кефір
Прилавки магазинів ломляться від різноманітності кисломолочних продуктів. Однак найкориснішими і поживними лишаються звичні сир і кефір. Сир можна також поєднувати з овочами, фруктами або зеленню. Радимо прискіпливо вибирати сирну масу і сирки, тому що часто виробники замінюють молочні жири рослинними оліями, що викликають розлад травлення.

Хлібці, батончики, гранола
Хрусткі хлібці є чудовою альтернативою хлібові й сухарикам. Вони швидко втамовують голод, не зашкодивши здоров’ю й фігурі. Найкориснішими хлібцями вважаються мультизернові, пшенично-гречані та цільнозернові. У складі хлібців не повинно бути борошна, дріжджів, масла або маргарину.
Дуже популярні сьогодні фруктові, фруктово-горіхові батончики, гранола. У невеликому снеку міститься велика кількість вуглеводів, які допомагають протриматися до кінця робочого дня. Це як мюслі, тільки їх зручніше брати з собою. Важливо й те, що такий батончик солодкий, а значить, може бути хорошим варіантом для ласунів.

Наостанок, кілька простих рецептів міні-закусок.

Хлібці з сиром
Сир перемішати із зеленню, готову суміш намазати на хлібець. Можна вносити нові інгредієнти. Якщо додати в сир дрібно нарізані помідори чи болгарський перець, то закуска вийде ще смачнішого.

Бутерброди з курячим м’ясом
Корисним і поживним перекусом може стати зерновий хліб із овочами і вареною курячою грудкою. На шматочок хліба викласти нарізане філе, зверху покласти кілька скибочок огірка і зелень.

Швидкі каші
Вівсяні пластівці легкі в приготуванні навіть на роботі. Досить висипати їх у чашу, залити окропом і через кілька хвилин готовий повноцінний перекус. У кашу можна додати фрукти, горішки або сушені ягоди. Однак не варто купувати пакетовані каші швидкого приготування, бо в них містяться емульгатори, стабілізатори, ароматизатори і барвники.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x