Секрети використання попелу на городі

Секрети використання попелу на городі

✓ При підживленні овочів попелом потрібно врахувати рівень кислотності ґрунту. Для лужного грунту попіл не використовують. А от внесення попелу в кислу землю робить її реакцію близькою до нейтральної.
✓ Щоб прискорити ріст розсади, її потрібно посипати тонким шаром попелу кожні 8–10 днів. Така процедура також захистить рослини від шкідників.
✓ Коли на розсаді з’явиться по 2–3 справжні листочки, їх слід посипати сумішшю попелу і тютюнового пилу (у рівних пропорціях). Так, ви відлякаєте від сходів капустяних мух, хрестоцвітних блішок і інших комах.
✓ Також при висадці розсади в ґрунт у кожну лунку необхідно додати по 1–2 ст. л. сухого попелу. Така підгодівля підживить ґрунт і допоможе рослинам краще прижитися.
✓ Щоб поліпшити дозрівання огірків, на початку цвітіння рослини поливають настоєм із попелу (0,5 л під кожен кущ). Підживлення повторюють кожні 10 днів.
✓ Під цибулю і часник при осінньому перекопуванні в ґрунт додають 2 скл. попелу на 1 м кв., а навесні – 1 скл. на 1 м кв. Ці культури схильні до кореневої гнилі, а внесення в землю деревного попелу запобігає розвитку гнильних бактерій.
✓ При висаджуванні картоплі попіл додають під бульбу в кожну лунку по 2 ст. л. У період вегетації при першому розпушуванні ґрунту під кожен кущ вносять 1–2 ст. л. попелу, а при підгортанні (на початку бутонізації) норму збільшують до 1/2 скл. під кущ. Також картоплю корисно обприскувати по листю відваром із попелу.
✓ При вирощуванні томатів і перцю під час перекопування ґрунту потрібно додати 3 скл. попелу на 1 м кв., а при висаджуванні розсади цих культур – по 2 ст. л. у кожну лунку, а також протягом вегетативного періоду (2 рази на місяць).

Реклама

4 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x