Випускники вокальної студії «Прима» підкорюють світову сцену

Випускники вокальної студії «Прима» підкорюють світову сцену

Вокальному колективу «Прима» одному із перших у Центрі дитячої та юнацької творчості було присвоєно звання «Зразкового» у 1992 році. Потім його неодноразово підтверджували, здобуваючи чимало перемог на всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Класичні композиції у виконані вихованців та випускників студії часто лунали на світових аренах та радіо. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Керівник студії Віра Іванівна Лепьохіна виросла у родині музикантів, тому понад 60 років свого життя вона присвятила музичному мистецтву. Завдяки багаторічній сумлінній праці наприкінці 90-х років викладачка отримала почесне звання «Відмінник народної освіти України».

– У Центрі дитячої та юнацької творчості я з 1984 року. Раніше працювала художнім керівником дитячої опери. Ми з її учасниками об’їздили майже всю Європу. Коли з 1995 року очолила вокальну студію «Прима», справу дитячої опери продовжили мої учні та однодумці, – розповідає Віра Іванівна.

Випускники вокальної студії «Прима» підкорюють світову сцену

Нині колектив об\’єднує 30 юних співаків, які популяризують академічний вокал не тільки в Черкаській області, а й поза її межами.

– На сьогодні класичний спів – це рідкість. Ми ж виконуємо «Весняні роки» Рахманінова у чотириголоссі, співаємо «Бахчисарайський фонтан» – до нас цей твір ансамблем ще не виконували. Часто співаємо мовою оригіналу, наприклад, японські пісні, – відзначає керівниця студії.

Вихованці студії активно співпрацюють із колективом Національної опери України та відомим диригентом Германом Макаренком. Традиційно колектив бере участь у конкурсах і фестивалях всеукраїнського та міжнародного масштабу.

– Неодноразово ми брали участь у професійному вокальному конкурсі «Belcanto» і привозили призові місця. На конкурсі імені Шаляпіна отримали гран-прі. Відзначилися й на міжнародному конкурсі, де здобули перше місце. Нещодавно отримали запрошення у Вільнюс (Литва), – розповідає Віра Іванівна.

Серед випускників студії є і відомі на весь світ вокалісти: Андрій Ганчук (виконує головні партії в оперному театрі Риму), Наталія Тютюнова (співає в Парижі), Ольга Рикова (співає у супроводі органу в Копенгагені), Оксана Резніченко (заснувала власну вокальну студію у Києві) та інші. Віра Лепьохіна наголосила, що усі знамениті випускники студії не відвідували музичні школи. Головну роль в їхньому професійному становленні зіграли саме талант та працелюбство, виконавча майстерність, які уміло їм прищеплювала викладач ще з дитинства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x