Голова Драбівської райради прозвітував про роботу

Голова Драбівської райради прозвітував про роботу

16 лютого 2018 року голова районної ради Володимир Дзега провів пленарне засідання 24 сесії Драбівської районної ради. Передувало сесії засідання постійних комісій та президії районної ради, на яких детально опрацьовано всі питання. Про це «Нова Доба» дізналася в Драбівській райраді.

Порядок денний сесії включав 26 питань, головне з яких − звіт голови районної ради про діяльність ради за період із листопада 2016 року до лютого 2018 року. Саме з цього питання депутати й розпочали свою роботу.

Виступаючи перед присутніми, Володимир Дзега наголосив, що районна рада як орган місцевого самоврядування представляє спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ Драбівського району. Тому все, що зроблено у звітному періоді, є результатом колективної праці кожного депутата, постійних комісій, президії районної ради, сесійної діяльності, роботи виконавчого апарату районної ради, співпраці з районною державною адміністрацією, сільськими, селищними радами, керівниками підприємств, установ і організацій та громадськістю району.

«Районна рада дотримувалася принципів відкритості, намагалася організовували свою роботу таким чином, щоб депутати ухвалювали рішення, які є актуальними та необхідними для забезпечення життєдіяльності району і його мешканців. Так, спільно було вирішено ряд важливих завдань. Наприклад, придбано шкільний автобус для Драбове-Пристанційної загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів; проведено капітальний ремонт Драбівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Васильченка – гімназія»; придбано обладнання для загальноосвітніх шкіл району; відремонтовано дороги загального користування на суму 3,5 млн грн», – наголосив голова районної ради.

Звітуючись, Володимир Дмитрович дав детальну характеристику роботи виконавчого апарату та депутатського корпусу районної ради, постійних комісій та президії. Так, упродовж звітного періоду забезпечено своєчасну підготовку 14 пленарних засідань, на яких депутатами розглянуто 206 питань та ухвалено 204 рішення.

Голова районної ради відзначив, що серед важливих напрямків роботи є підтримка діяльності органів місцевого самоврядування, надання їм консультативно-інформаційної та технічної допомоги, навчання, підвищення ефективності роботи, співпраця із депутатами обласної ради та народними депутатами України, із громадськими організаціями тощо.

Підсумовуючи, Володимир Дзега запевнив, що районна рада й надалі буде діяти в інтересах жителів Драбівського краю, вирішення їх ключових проблем.

Потім депутати перейшли до розгляду наступних питань порядку денного. Вони заслухали начальницю фінансового управління райдержадміністрації Тетяну Близнюк про виконання районного бюджету за 2017 рік .

Далі депутати прийняли низку програм, а саме: економічного, соціального та культурного розвитку Драбівського району на 2018 рік; удосконалення роботи органів виконавчої влади у Драбівському районі на 2018−2019 роки; розвитку вторинної медичної допомоги в Драбівському районі на 2018–2022 роки; розвитку фізичної культури і спорту в районі на 2018–2022 роки; модернізації комунальної теплоенергетики Драбівського району на 2018 − 2020 роки.

Наступними рішеннями внесли зміни до Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв в Драбівському районі на 2012–2017 роки; районної цільової соціальної програми забезпечення пожежної безпеки на 2016–2020 роки; Програми фінансової підтримки філії «Драбівський райавтодор» дочірнього підприємства «Черкаський облавтодор» з утримання автомобільних доріг загального користування в зимовий період в межах Драбівського району на 2016–2018 роки; Програми надання депутатами районної ради одноразової грошової допомоги громадянам за рахунок коштів районного бюджету на 2016–2017 роки.

У ході сесії встановлено розмір батьківської плати за харчування дітей дошкільного віку в освітніх закладах, внесено зміни у назву комунального підприємства «Драбівські теплові мережі» та затверджено його Статут у новій редакції, принято рішення щодо реорганізації комунального закладу «Драбівський Центр первинної медико-санітарної допомоги» в комунальне некомерційне підприємство «Драбівський Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Окрему увагу народні обранці приділили розгляду питання про внесення змін до рішення районної ради від 22.12.2017 № 23-1/VІІ «Про районний бюджет на 2018 рік». За інформацією начальниці фінансового управління райдержадміністрації Тетяни Близнюк, дані зміни викликані зверненнями головних розпорядників коштів районного бюджету на збільшення видатків на фінансування додаткової потреби в коштах, яка виникла в ході виконання кошторисів на 2018 рік, та розподілом вільних залишків бюджетних коштів, освітньої субвенції, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій станом на 01.01.2018 року.

Серед іншого депутати ухвалили рішення про застосування електронної системи закупівель товарів, робіт і послуг, погодили надання дозволу на передачу в оренду нерухомого майна, розглянули низку земельних питань та тих, що стосуються управління майном районної комунальної власності та деякі інші.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x