У Шполі вручили нагороди лауреату премії імені Олекси Влизька

У Шполі вручили нагороди лауреату премії імені Олекси Влизька

16 лютого 2018 року, в переддень 110-ї річниці від дня народження Олекси Влизька, в залі засідань Шполянської районної ради відбулося нагородження лауреата літературної премії імені Олекси Влизька 2018 року. Ним стала член Національної спілки письменників України, кандидат філологічних наук, науковий співробітник Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Лілія Золотоноша. Перший заступник голови Шполянської райдержадміністрації Юрій Козоріз вручив Лілії Золотоноші диплом лауреата літературної премії імені Олекси Влизька та нагородив ювілейною медаллю. Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА.

На захід, приурочений 110-й річниці від дня народження славного земляка та церемонії вручення премії, було запрошено делегацію земляцтва Олекси Влизька із Сигнаївки, яку очолює сільський голова Сергій Ошовський. Виступаючи перед присутніми, Сергій Павлович акцентував свою увагу на цікавих, і для багатьох невідомих сторінках життя Олекси Влизька, згадав і про інших творчих людей Сигнаївки.

Зі словами привітань до цьогорічного лауреата звернувся український поет і прозаїк, перекладач, драматург, актор театру і кіно, ведучий літературних програм Національної радіокомпанії України, член Національної спілки письменників України та Національної спілки театральних діячів Василь Довжик. Музичні вітання подарували присутнім працівники районного будинку культури та директор Сигнаївської музичної школи Ірина Підмогильна, а бібліотекар Інтернет-центру Юлія Душка підготувала відеофільм до 110-ї річниці від дня народження Олекси Влизька. Із нагоди 110-річчя від дня народження Олекси Влизька ювілейними медалями були нагороджені всі лауреати літературної премії імені Олекси Влизька попередніх років та члени літературної студії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x