На нараді у Чорнобаївській РДА обговорили роботу податківців і профілактику туберкульозу

На нараді у Чорнобаївській РДА обговорили роботу податківців і профілактику туберкульозу

19 лютого голова районної державної адміністрації Сергій Джоболда провів щотижневу апаратну нараду, на якій обговорили 2 основні та організаційні питання. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Чорнобаївської РДА.

Про роботу Чорнобаївського відділення Золотоніської об’єднаної податкової інспекції ГУ ДФС доповіла начальник відділення Людмила Рожко, яка зазначила, що установа обслуговує 621 платника- юридичну особу, 1285 суб’єктів господарської діяльності-фізичних осіб, крім цього, щорічно проводиться нарахування та здійснюється контроль за сплатою земельного податку по 23800 фізичних особах громадянах.

За січень-грудень 2017 року Центром обслуговування платників податків Чорнобаївського відділення Золотоніської ОДПІ опрацьовано 12782 консультативних звернень платників, надано 4056 адміністративних послуг. Під час кампанії декларування за 2016 рік, яка тривала з 1 січня по 31 грудня 2017 року, проведена роз’яснювальна робота з громадянами Чорнобаївщини, в результаті чого громадяни подали 670 декларацій про майновий стан та одержані доходи за 2016 рік.

Протягом 2017 року відпрацьовано всі 16 ризикових підприємств. Сума ПДФО по ризикових підприємствах склала 43 999,7 тис.грн, або 101,2% від доведеної. Сума ЄСВ склала 58 188,2 тис. грн, або 101,9%, сума військового збору 7390,1 тис.грн, або 100% від доведених показників.

– Чорнобаївському відділенню Золотоніської ОДПІ ГУ ДФС в Черкаській області необхідно продовжити роботу з суб’єктами підприємницької діяльності, які зареєстровані за межами району, а виробничі підрозділи яких розташовані на території району щодо сплати ПДФО до місцевих бюджетів за місцем розташування підрозділів, – зазначив Сергій Джоболда.

Про заходи попередження захворюваності на туберкульоз в районі інформувала заступник головного лікаря комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської районної ради Валентина Пономаренко. За її повідомленням, у минулому році підлягало обстеженню 20 691 особа, у двох кабінетах флюродіагностики в ЦРЛ (Іркліїв і Чорнобай) обстежилися 16 139 громадян.

Усі хворі на туберкульоз перебувають на обліку в тубкабінеті і отримують безкоштовне лікування. На контролі також контактні. У сім’ях, де хворі з активною формою туберкульозу, контактні отримують хіміопрепарати безкоштовно.

Найбільш ефективною профілактикою туберкульозу серед дитячого населення є вакцинація, якій підлягають новонароджені на 3-й день життя і діти 7 років. В 2017 році вакцина БЦЖ надходила в достатній кількості, завдяки чому відсоток вакцинованих дітей високий. Діти в пологовому відділені щеплені на 96,2 %, діти семирічного віку щеплені на 86%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x