Торік на розвиток сіл Черкащини спрямували майже 35 млн грн

Торік на розвиток сіл Черкащини спрямували майже 35 млн грн

У 2017 році на соціально-економічний розвиток сіл та селищ області з обласного кошторису спрямували 34,9 млн грн. Про це у ході вчорашньої координаційної наради повідомив начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОДА.

– Черкащина – аграрний регіон, – наголосив посадовець. – 44 % населення області проживає у сільській місцевості. Регіон є лідером в аграрному секторі України. Третина м’яса й м’ясопродуктів, чверть консервованих овочів та лікеро-горілчаних виробів, кожна десята тонна сирів і цукру в Україні виготовлена на підприємствах Черкаської області, значна частина яких розташовані у сільській місцевості. Аграрна сфера відіграє винятково важливу роль у забезпеченні виробництва продовольства. Тож для нас важливо підтримувати та розвивати сільські території. Саме для цього розроблена та діє обласна цільова програма «Село Черкащини – 2020».

Її координатором є управління агропромислового розвитку облдержадміністрації. Програма направлена на розвиток 5 основних напрямків: 1. Розвиток економічної бази; 2. Підвищення якості життя населення; 3. Розвиток соціальної інфраструктури; 4. Розвиток комунального господарства; 5. Формування бюджету та фінансове забезпечення виконання програми.
Зокрема, торік кошти обласного бюджету спрямовувалися за програмою на реалізацію проекту «Регіональний навчально-практичний Центр розвитку багатофункціональних кооперативів». Йдеться про 256,2 тис. грн. Ще 230 тис. грн – на преміювання сільських рад-переможців щорічного обласного конкурсу на кращу сільську раду.

Понад 3,8 млн грн виділили на капітальний ремонт, будівництво, реконструкцію об’єктів соціально-культурної сфери в сільській місцевості (за рахунок бюджету розвитку). Майже 19 млн грн виділили субвенцій з обласного бюджету. Зокрема більше 6,8 млн грн на придбання шкільних автобусів для перевезення дітей, що проживають у сільській місцевості та 12 млн грн – на соціально-економічний розвиток сільських територій та соціально-культурної сфери села. На природоохоронні заходи за рахунок екологічного податку спрямували 8,6 млн грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x