Майже 100 га лісу планують висадити Корсунь-Шевченківські лісівники

Майже 100 га лісу планують висадити Корсунь-Шевченківські лісівники

З настанням сприятливих погодних умов у ДП «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» розпочнеться весняна лісокультурна кампанія. Нині ж лісівники активно готуються до цієї надважливої справи.

На 2018 рік у Корсунь-Шевченківському лісгоспі заплановано провести лісовідновлення на площі 98 га, із них – 75 га заліснять навесні, створивши 45 га культур сосни звичайної та 30 га культур листяних порід – переважно дуба звичайного. Восени буде створено 23 га лісових культур. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«Весь посадковий матеріал, що буде використаний у лісокультурній кампанії, вирощуємо виключно на розсадниках нашого підприємства. Для заліснення усіх запланованих площ плануємо використати тільки навесні 258 тис. шт. сіянців сосни звичайної, 130 тис. шт. сіянців дуба звичайного та 12 тис. шт. сіянців горіха чорного. Окрім того, буде висіяно близько 1400 кг лісового насіння супутніх порід», – розповідає директор ДП «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» Василь Яценко.

Для якісного проведення весняних лісокультурних робіт, як і в минулі роки, будуть використані сучасні методи підготовки ґрунту – обробіток забур’янених площ гербіцидами, борознування та глибоке рихлення.

«Перед висадкою ми вже кілька років поспіль обробляємо верхню частину посадкового матеріалу фунгіцидами, а кореневу систему – абсорбентами та інсектицидами. Це дає змогу досягти більшої стійкості рослин до грибкових захворювань, уникнути пошкодження шкідниками в перший рік після садіння, а також досягти максимальної приживлюваності», – зазначає інженер лісових культур Корсунь-Шевченківського лісгоспу Микола Кириленко.

Окрім того, корсунь-шевченківські лісівники планують працювати в напрямку лісорозведення, а саме створення нових лісів на землях, де раніше їх не було. Також навесні заплановано висіяти лісове насіння в розсадниках на площі 1,1 га та черенкування 10 тис. шт. декоративних культур в парниках. А ще створять плантацію новорічних ялинок площею 1 га.

Нині ж, упродовж лютого-березня, триває переробка 6500 кг шишок сосни звичайної, в результаті чого планується отримати близько 65 кг насіння сосни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x