Шполянська школярка стала призеркою ІІІ етапу конкурсу імені Петра Яцика

Шполянська школярка стала призеркою ІІІ етапу конкурсу імені Петра Яцика

Приємні події, які нещодавно довелося пережити учениці 9 класу Шполянського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3-гімназія Каріні Кішук запам’ятаються їй по-особливому. 17 лютого разом зі своїм наставником – учителем української мови і літератури Вікторією Димніч талановита гімназистка взяла участь в урочистій церемонії нагородження переможців ІІІ етапу ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, що відбулася в Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Шполянської міської ради.

На цьому конкурсі Каріна стала призеркою ІІІ місця та виборола право стати фіналісткою. Разом із 27 переможцями вона отримала диплом і подарунки від Ліги українських меценатів, а Вікторія Валентинівна – подяку управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації. Після привітань з перемогою та побажань від представників управління освіти і науки облдержадміністрації, Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, професора, завідувача кафедри української літератури і компаративістики, доктора філологічних наук Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Володимира Поліщука, Каріна взяла участь у виконанні завдань 4-го етапу конкурсу, які передані для розгляду журі заключного етапу.

Шполянська школярка стала призеркою ІІІ етапу конкурсу імені Петра Яцика

Натхненна творчою працею, юна конкурсантка наступного дня вирушила на інше важливе випробування, до якого готувалася разом із педагогами – Людмилою Золотоверхою, учителем англійської мови, та Ларисою Кухар, учителем зарубіжної літератури.
Прямуючи недільною дорогою до Черкас, Каріна подумки готувалася до захисту науково-дослідницької роботи на тему «Стилістичні особливості твору Джона Толкіна «Володар перснів», яку вона підготувала в секції «Світова література» відділення «Літературознавство, фольклористика та мистецтвознавство» Малої академії наук.

Віддаючи перевагу гуманітарним наукам, Каріна вирішила синтезувати в науковій роботів одразу два шкільні предмети – англійську мову й зарубіжну літературу під керівництвом двох учителів вищої кваліфікаційної категорії, які допомогли в повній мірі реалізувати творчий потенціал наполегливої учениці й, звісно, перемогти. Здобуте Каріною ІІІ місце в найчисельнішому за кількістю учасників відділенні – це спільний успіх залюбленої в художнє слово юної гімназистки та відданих обраній справі, ерудованих педагогів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x