Черкащина – одна з кращих областей за рейтингом із неолімпійських видів спорту

Черкащина – одна з кращих областей за рейтингом із неолімпійських видів спорту

Протягом минулого року в області з неолімпійських видів спорту підготовлено 5 майстрів спорту України міжнародного класу та 21 майстер спорту України. Про це повідомив Костянтин Омаргалієв, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації, під час прес-конференції за підсумками 2017 року щодо неолімпійських видів спорту на Черкащині.

– Водночас обласна влада здійснює низку заходів щодо підтримки спортсменів неолімпійських видів спорту. Це і 3 стипендії обласної ради по 2 тисячі гривень, і залучення проведення заходів всеукраїнського рівня на території Черкаської області (зокрема, проведено із таких видів, як веслування на човнах «Дракон», таеквон-до ІТФ, кікбоксинг ВАКО, спортивне орієнтування, морські багатоборства, бодібілдинг та фітнес, спорт з собками, судномодельний спорт, фунакоші шотокан карате), і забезпечення фінансування на участь у змаганнях національного рівня та підготовки до них, придбання індивідуального інвентарю та обладнання.

Збільшення кількості зароблених балів і покращення позиції у всеукраїнському рейтингу із неолімпійських видів спорту – це результат узгодженої і раціонально спланованої роботи Черкаської ОДА, управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА та обласних федерацій з видів спорту.

– Дуже приємно, що ми напрацювали чітку концепцію співпраці для розвитку неолімпійських видів спорту на Черкащині. Хочу подякувати всім тренерам і спортсменам, які беруть активну участь у спортивному житті нашої області, – наголосив Костянтин Омаргалієв.

Відтак, Черкаська область увійшла до трійки кращих областей за «Рейтингом з неолімпійських видів спорту серед структурних підрозділів фізичної культури та спорту» у своїй групі згідно з наказом Міністерства молоді та спорту України від 1 лютого 2018 року № 510.

– У цілому спортсмени Черкащини набрали 82 784 залікових балів. Це гідний результат, особливо, якщо порівняти з показниками минулих років, – зауважив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський. – Так у 2016 році ця цифра складала 70 686, у 2015 – 54 259, а у 2014 – 42 062.

Як зауважують фахівці управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, що 82 784 залікових балів – це спільний результат адміністративної роботи, праці тренерського складу, виступів спортсменів та кропітка підготовка до них.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x