У Черкасах обрали переможців конкурсу пам’яті Гулака-Артемовського

У Черкасах обрали переможців конкурсу пам’яті Гулака-Артемовського

Черкаське музичне училище імені Гулака-Артемовського славиться однією з найбільших органних зал серед українських навчальних закладів. Чимало відомих вітчизняних артистів виступали там для черкаських слухачів. Вчора, 21 лютого, в органній залі Черкаського музичного училища відбувся шостий концерт лауреатів конкурсу пам’яті С.С. Гулака-Артемовського. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Цьогоріч конкурсанти дивували глядачів виключно українським виконавчим репертуаром, грою на незвичних музичних інструментах – фаготі та бандурі, співами в акапельному виконанні та іншими талантами. Взяти участь у конкурсі мали змогу усі бажаючі вокалісти, інструменталісти та ансамблі з училища. Як зазначають організатори, головною метою заходу є пропаганда та підтримка української музичної спадщини.

У Черкасах обрали переможців конкурсу пам’яті Гулака-Артемовського

– На день народження Семена Гулака-Артемовського – 16 лютого ми прослухали усіх охочих взяти участь. З одного боку такі заходи активізують наших студентів, з іншого – пробуджують інтерес до національної музики. Цілі у нас прогресивні: ми бажаємо, щоб наше підростаюче покоління було патріотичне свідомим. Зауважу, що значно підвищився художній рівень учасників і ми обирали найкращих із кращих, – говорить Лариса Яворська, організатор конкурсу, викладач курсу української музичної літератури.

За підсумками голосування журі кращим вокалістом академічного спрямування (акапельне виконання) стала Владислава Марченко.
Кращий вокаліст академічного спрямування (авторські твори) – Каріна Погосян.
Кращий виконавець популярної естрадної пісні – Кароліна Гладка.
Кращий виконавець-інструменталіст – Даяна Романова (бандура) та Ірина Остроушко (фортепіано).
«Золотим» голосом музичного училища визнали Богдану Бевзюк.
Кращим ансамблем став «Кантіамо».

Усі лауреати отримали заохочувальні призи – навушники та USB-флеш-накопичувачі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x