На Городищині рятувальники провели інформаційний рейд біля водойми

На Городищині рятувальники провели інформаційний рейд біля водойми

21 лютого співробітники Городищенського районного сектору Управління ДСНС у Черкаській області нагадали рибалкам села Хлистунівка правила безпечного перебування на льоду. Рятувальники обійшли місцеві водойми та поспілкувалися із любителями зимової риболовлі. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Фахівці Служби порятунку акцентували увагу на тому, яким підступним може бути лід на водоймі, і як швидко риболовля або приємний відпочинок може перетворитися на біду, особливо, якщо нікого немає поруч. Адже самотужки вибратися з крижаної води без підручних засобів вкрай важко, зважаючи на швидке переохолодження і втрату сил.

Співробітники ДСНС нагадали мешканцям не тільки правила безпечної поведінки на зимових водоймах, а й розповіли, як правильно надавати допомогу людині на кризі, щоб самому не опинитися в крижаній воді.

«Під час заняття улюбленою справою ніколи не забуваю про безпеку власного життя, на лід рідко вирушаю сам і завжди беру із собою найнеобхідніші для порятунку засоби – мотузку чи довгу міцну палицю», – переконував 50-річний місцевий рибалка Микола.

Рятувальники, у свою чергу, вкотре нагадали любителям підлідної риболовлі про відповідні правила безпеки. Також фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій вручили рибалкам листівки застережливого характеру для того, щоб вони могли періодично поновлювати в пам’яті такі прості, але важливі правила безпечної життєдіяльності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x