Черкаська федерація веслування на човнах «Дракон» − лідер серед неолімпійських видів спорту

Черкаська федерація веслування на човнах «Дракон» − лідер серед неолімпійських видів спорту

Серед неолімпійських видів спорту визначилась п’ятірка федерацій обласного рейтингу. Про це розповів очільник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЧОДА Максим Зеленський. Лідирує серед них Черкаська обласна федерація веслування на човнах «Дракон», яка набрала 15 711 очок. Друге місце посіла Черкаська обласна федерація кікбоксінгу ВАКО − 13 880 очок, далі йде Черкаська обласна федерація морських багатоборств із результатом понад 7 тисяч очок. Четверте й п’яте місця відповідно посіли Черкаський обласний осередок федерації України спортивного орієнтування − 4 597 очок та спортсмени федерації «Універсального бою» із 3 866 балами. Під час прес-конференції в «Новій Добі» очільники федерацій, тренери та спортсмени розповіли про участь та здобуті нагороди на змаганнях.

Про свої успіхи та досягнення розповіла Тетяна Уфімцева, голова обласного осередку федерації спортивного орієнтування України.
− Цьогоріч уже відбулися перші старти, ще під час Різдвяних свят, та наші спортсмени брали участь. Цими ж вихідними ми повернулися з Чемпіонату України з лижного орієнтування, який проходив на Сумщині. Чемпіонат командний, де ми посіли 6 місце серед 19 команд. Такий результат можна пояснити тим, що саме лижне орієнтування у нас культивується лише в Черкаському районі, село Сагунівка, ДЮСШ «Мрія». Отож кількість учасників була не значною. Якщо Черкащина матиме обладнання й місця для тренування, то нам під силу посідати призові місця не лише на чемпіонатах з літнього орієнтування, а й зимового, − розповіла Тетяна Уфімцева. − Також у дорослій віковій категорії виконали майстрів спорту, дві учасниці: Аліна Фесенко та Віталіна Джулай.
Віталіна Джулай, тренер ДЮСШ «Мрія» зі спортивного орієнтування, виконала майстра спорту України із цього виду спорту.
− Узимку ми маємо два чемпіонати України: перший у грудні, інший в лютому. У грудні ми поїхали в складі п’яти осіб, результат – 200 командних очок, у лютому ми поїхали більшою командою, змогли краще потренувати дітей, адже мали сніжну погоду. Отож ми виконали майстрів спорту та принесли нагороди для Черкащини, − ділиться спортсменка.

Спортсменку Дарію Запісочну в спортивне орієнтування привела подруга.
− Це цікавий вид спорту, адже крім навантажень на м’язи, займаючись спортивним орієнтуванням ще й потрібно мислити й обдумувати свій маршрут. Цим займатися дуже цікаво, − розповідає дівчина. − Хочеться якомога більше їздити на чемпіонати за кордон, адже карти там цікавіші, інша місцевість, це допомагає розвиватися.
Юрій Зубов, заслужений тренер України, зазначає, що кікбоксери ВАКО дають гарні результати на змаганнях протягом багатьох років.
− Це пов’язано з тим, що ми маємо потужну єдину команду. 9−11 березня в місті Черкаси відбудеться чемпіонат України із цього виду спорту. Це перший етап відбору на чемпіонат Європи. Очікуємо багато учасників із усієї держави, − зазначає Юрій Зубов. − Маємо шість груп початкової підготовки, де тренуються перспективні спортсмени. Крім обласного центру, кікбоксинг потужно розвивається й у районах: Канівському, Уманському, Звенигородському, Христинівському.
Морське багатоборство включає в себе п’ять олімпійських видів спорту: це плавання, біг, стрільба, веслування, вітрильні перегони.
− Мені приємно, що ми в трійці кращих федерацій області, які приносять свої очки в скарбничку нашого регіону, − підсумовує Сергій Каданцев, президент обласної федерації морських багатоборств, майстер спорту з морського багатоборства, заслужений тренер України, почесний працівник фізичної культури та спорту. − Попри те, що з 2014 року по сьогодні наша федерація без міжнародних змагань, ми тримаємо лідируючі позиції. Та все ж сподіваємося, що цьогоріч відбудеться чемпіонат Європи в Естонії, куди поїдуть і наші спортсмени посядуть достойні місця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x