Депутати Золотоніської районної ради визначили пріоритети на 2018 рік

Депутати Золотоніської районної ради визначили пріоритети на 2018 рік

Пленарне засідання сімнадцятої сесії районної ради VIІ скликання відбулося вперше у цьому році 21 лютого в залі засідань районної ради. На сесії Золотоніської районної ради депутати погодили план роботи, визначили пріоритети, ухвалили рішення з важливих питань економічного, соціального та культурного напряму. Долучилися дообговорення питань порядку денного голова РДА Олександр Лісовий, депутати обласної ради Віктор Гончаренко та Олександр Лошков, сільські голови, керівники правоохоронних, контролюючих органів, структурних підрозділів райдержадміністрації, представники громадськості. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Золотоніської районної ради.

Перед тим, як розпочати рутинну роботу, керівники району Валерій Саранча і Олександр Лісовий публічно привітали кращі колективи фізичної культури, які здобули призові місця за підсумками районної спартакіади 2017 року з десяти видів спорту. Грамоти і кубки отримали сільські голови з Нової Дмитрівки, Гельмязова, Піщаного, Зорівки, Антипівки та Драбівець.

Депутати погодилися розглянути запит колеги Олексія Кібальника, в якому йдеться про масову вирубку лісів. До обговорення порушеної в зверненні теми долучилася ініціативна група. Її представник Ростислав Пилипенко відмітив, що вони активно проводять рейди і виявляють факти незаконної вирубки лісів. За його словами, замість того, щоб вивозити повалені дерева, спилюють молоді насадження. У лісах суцільні галявини. Громадський активіст певен, що це злочин проти природи, яка є фундаментальною цінністю народу. У коментарі голова районної ради Валерій Саранча сказав, що, на жаль, нині на державному рівні нічого не робиться і для збереження лісопосадок. Наразі вони нічиї.

Після обговорення депутати проголосували за створення комісії за участі депутатів, керівників правоохоронних органів, активістів. Після детального вивчення фактів, викладених в запиті, члени комісії робитимуть висновки. Далі депутати перейшли до розгляду інших 36 питань порядку денного. Голова районної ради Валерій Саранча зазначив, що всі питання детально обговорювалися на засіданнях постійних комісій, тож нагальної потреби їх ще раз заслуховувати у депутатів не виникло. Одностайно вони проголосували за перспективний план роботи Золотоніської районної ради VІІ скликання на 2018 рік, який включає проведення пленарних засідань сесій районної ради, засідань президії та постійних комісій, організаційних питань, що забезпечать, у першу чергу, проведення прийому виборців, днів районної ради у населених пунктах району, звітів перед виборцями.

Підтримали депутати програму економічного і соціального розвитку Золотоніського району на 2018 рік, яка розроблена відділом економічного розвитку і торгівлі спільно з управліннями, відділами райдержадміністрації, сільськими радами з метою посилення ефективності спільних дій райдержадміністрації та районної ради, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади в районі, підприємств, установ та організацій, що ґрунтуються на досягненні основних цілей та пріоритетів розвитку району.

Без зауважень депутати проголосували за програму відзначення 95-ї річниці утворення Золотоніського району програму розвитку інформаційного простору Золотоніського району на 2018 рік, погодили зміни до районної програми підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2017-2020 роки, а саме впровадження електронного документообігу в апараті та структурних підрозділах райдержадміністрації. Внесли зміни до районної комплексної програми „Турбота” на 2014 – 2020 роки. Зміни пов’язані з придбанням путівок на санаторно-курортне лікування та відпочинок для ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС 1 категорії.

Прийняли рішення про внесення змін до районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2018-2022 роки. Депутати підтримали ініціативу громадськості щодо встановлення цьогоріч на території району пам’ятника учасникам антитерористичної операції на сході України, погодили доповнення до районної програми підтримки управління праці та соціального захисту населення Золотоніської районної державної адміністрації. Мовиться про обладнання приміщення управління протипожежною сигналізацією, первинними засобами пожежогасіння та засобами охорони.

Окрім цього на сесії прийнято рішення про внесення змін та доповнень до програми розвитку освіти Золотоніщини; до програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення. У цей перелік включено 20 доріг загального користування місцевого значення Золотоніського району, на яких заплановано виконати першочергові роботи з капітального та поточного ремонтів за рахунок коштів місцевих бюджетів.
Чимало часу депутати приділили фінансовим питанням, а саме прийняттю рішень, що стосуються змін і звіту про районний бюджет за 2017 рік. Схвалили на сесії і зміни до головного кошторису району на 2018 рік.

Окрім вищевикладеного, депутати ухвалили рішення про зміни до списку присяжних Золотоніського міськрайонного суду; про ліквідаційний баланс Редакції Золотоніського районного радіомовлення; дали згоду на затвердження матеріалів технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, управління комунальним майном.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x