Черкаський бізнес співпрацюватиме з Програмою GIZ

Черкаський бізнес співпрацюватиме з Програмою GIZ

Закордонні стажування, бізнес-освіта, передовий досвід та сталі результати – Черкащина долучилася до Програми підтримки експортно-імпортного потенціалу. Вона реалізується Німецьким Товариством Міжнародного співробітництва (GIZ) у межах проекту «Fit for Partnership with Germany». Про підтримку розвитку підприємництва на Черкащині говорили сьогодні в ОДА під час зустрічі з керівництвом Програмного бюро GIZ в Україні.

Програму підтримки експортно-імпортного потенціалу започаткували у Німеччині понад п’ятнадцять років тому. Вона спрямована безпосередньо на розвиток українського малого та середнього бізнесу.

– Ця програма є інструментом як підтримки розвитку бізнесу, так і зовнішньоекономічної діяльності, – говорить керівник Програмного бюро GIZ в Україні Світлана Степащенко. – Ми показуємо, як можна виходити на зовнішні ринки збуту, реструктуризувати підприємства та почати власну підприємницьку кар’єру на прикладі Німеччини. Працюємо на основі партнерських зв’язків у регіонах і пропонуємо себе як практично безкоштовний інструмент отримання нових знань, навичок, можливостей для підприємців.

Нині в Україні з Програмою GIZ співпрацюють 17 областей та понад 1,5 тисячі учасників. Натепер – і Черкащина. Сьогодні вона підписала спільну заяву про співробітництво з Програмою GIZ. Регіональними партнерами Програми є Департамент регіонального розвитку облдержадміністрації та Черкаська Агенція регіонального розвитку.

– Черкащина поступово розширює перелік міжнародних партнерів, з якими співпрацює, – зауважує заступник очільника області Ярослав Березань. – Програма GIZ стане для наших підприємців ґрунтовним інструментом для розвитку та виходу на іноземні ринки. Сьогодні вже проходять співбесіди на проходження стажування в Німеччині. Важливо, що наші підприємці й фермери зацікавлені у розширенні свого бізнесу, його розвитку. Але не завжди у них є необхідний досвід та знання. Аби подолати цей «пробіл», ми на рівні області реалізуємо чимало цікавих проектів. З-поміж них – перша Школа малого та середнього бізнесу. Це – абсолютно новий проект для Черкащини та й України загалом у такому форматі, який має на меті вирішити питання насамперед якісної бізнес-освіти для наших підприємців.

Школа малого та середнього підприємництва стартує з березня. Десятиденне навчання матимуть змогу пройти 20-25 осіб. На виході у них буде уже готовий бізнес-план для розширення свого бізнесу.

– Якісна бізнес-освіта – один з пріоритетів нашої Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва до 2020 року, яка розроблена з урахуванням Акту з питань малого бізнесу для Європи, – наголошує Ярослав Березань. – Черкащина – один із перших регіонів України, що починає вибудовувати свою політику в цій сфері, послуговуючись європейськими практиками. У рамках Стратегії хочемо вже за декілька років змінити підприємницьке середовище.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x