Депутати ухвалили рішення щодо захисту лісів

Депутати ухвалили рішення щодо захисту лісів

На минулому тижні у Львові, в Національному лісотехнічному університеті, провели виїзне засідання Комітету з питань аграрної політики та земельних ресурсів. На заході зібралися народні депутати, представники Уряду, голова Львівської ОДА Олег Синютка, заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар, начальники обласних управлінь лісового та мисливського господарства, ректор Національного лісотехнічного університету Юрій Туниця та багато інших.

Говорили про те, як захистити українські ліси, які реформи насправді потрібні галузі, а які кроки призведуть лише до знищення народного багатства. Дискусія була гарячою, але змістовною. За результатами обговорення Комітетом, ухвалили рішення підтримати позицію щодо недопущення продажу чи відчуження іншим способом лісів України у приватну власність, адже вони є власністю народу.

Депутати пропонують також створити Державний фонд розвитку лісового господарства, а також розробити єдину державну концепцію відтворення лісових екосистем та спрямувати на неї кошти з бюджету. Ухвалили рішення щодо здійснення обліку земель сільськогосподарського призначення та лісозахисних смуг із визначенням площ еродованих та заліснених земель, а також початку процесу відновлення втраченого та багато інших.

Народний депутат Геннадій Бобов, який брав активну участь у засіданні Комітету, вважає, що питання порятунку українських лісів потрібно вирішити якнайшвидше. «Ліси – це загальнонаціональне надбання, що має належати народові. Не має бути приватного лісу за колючим дротом. Ліси – це той скарб, який ми маємо передати нашим нащадкам. Від рівня заліснення України залежить не лише стан екосистеми, але й рівень ефективності сільського господарства, та й, зрештою, якість життя в Україні. Ерозія ґрунту, зменшення його родючості, погіршення умов навколишнього природного середовища, зміна клімату – це все наслідки знеліснення. Тому держава має робити зважені та стратегічні кроки в цій сфері, які були б спрямовані на майбутнє всієї країни, а не на отримання тимчасової вигоди вузького кола осіб. Сподіваюсь, що ті рішення, які сьогодні ухвалили, реалізують у державній політиці якнайшвидше», – говорить народний депутат Геннадій Бобов.

Олена Петренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x