Швидкісні вихідні: у Черкасах відбулися перегони на серійних автівках

Цими вихідними, попри сніг і морозну погоду, у Черкасах було гаряче й весело. Так місто приймало перший етап, із чотирьох, Трофею ралі на серійних авто «Topline24 Rally». На своїх автівках поганяти на цікавій трасі й показати свої сили з’їхалося понад 30 екіпажів з усієї України. Урочисте відкриття відбулося у суботу на Соборній площі міста, там же учасники додали першу невеличку спецділянку, а продовжили перегони вже в аеропорту, де організатори – Автомобільний клуб «Черкаси» – підготували спеціальну трасу, інформує власний кореспондент.

Швидкісні вихідні: у Черкасах відбулися перегони на серійних автівках

– Новий рік – нові змагання. З чим, найперше, і хочу привітати наше місто, – зазначив очільник Автомобільного клубу «Черкаси», організатор змагань Андрій Яроменко. – Взагалі вважаю, що Черкасам дуже пощастило. Цьогоріч ми прийматимемо 4 етапи Трофею ралі на серійних авто «Topline24 Rally». Цей захід – перший і потужний. Зібралося багато учасників на абсолютно різних автівках, що додає драйву. Траса була сніжною і слизькою, адже саме на вихідні погода постаралася і порадувала нас засніженою дорогою. До всього, спортсменів ми потішили новою конфігурацією ралійної траси. Також передбачили слаломну спецділянку, щоб усі учасники змогли випробувати свої сили і в цій дисципліні.


Фоторепортаж із заходу можна переглянути тут

За словами організатора змагань, географія учасників заходу досить широка: Київ, Харків, Дніпропетровськ, Полтава, Черкаси й область. Перевага ралі на серійних автомобілях, кажуть в Автомобільному клубі «Черкаси», у тому, що в цих змаганнях могли взяти участь усі охочі на будь-якому автомобілі. Від малобюджетних до найдорожчих спортивних автівок. Так, у цих перегонах свої сили і вміння показували пілоти на серійних автомобілях, 4 екіпажі в окремому класі «ЗАЗ-968», а також – клас спортивних автівок.

– Наша траса була унікальна тим, що вона безпечна. Будь-який пілот мав змогу відпрацювати навички водіння, випробувати слизьку дорогу з мінімальною ймовірністю пошкодити свій автомобіль, – зауважує Андрій Яроменко.
Всі екіпажі ганялися два дні. У суботу учасники тричі додали трасу у 4 кілометри, у неділю – тричі по 7,5 кілометра. Відтак, у класі «ЗАЗ-968» перше місце посіли Артем Фіалковський і Сергій Кукушкін. А в командному заліку перше місце виборола команда АК «Черкаси».

Нагадаємо, у Черкасах упродовж року відбудеться чотири етапи ралі, всі вони об’єднані ще єдиним кубком «Aeroring». Відтак, у Черкасах уже відбувся зимовий етап. Згодом на місто чекають 2 літні етапи кубка і 1 осінній. В АК «Черкаси» обіцяють: буде драйвово, весело, різноманітно, цікаво і якісно у плані траси, суддійства та організації.

Анна Сакун, фото Олександра Рибалки

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x