Черкащани підтримали петиції про закупівлю нових тролейбусів

Черкащани підтримали петиції про закупівлю нових тролейбусів

Після начебто попереджувального страйку маршрутників це стало ще більш очевидним. Про те, що місто Черкаси має віддати пріоритет саме екологічному транспорту, свідчать і запити громади. А черкащани висловили свою думку щодо цього, дружньо проголосувавши за петицію на закупівлю нових «рогатих» та швидко набравши необхідну кількість голосів. Тепер, Черкаська міська рада має вирішити − чи потрібні нам 40 новеньких тролейбусів.
А поки суть та діло департамент ЖКГ скоординував посилення забезпечення міста тролейбусами. Так, вранці на лінії вийшло 52 тролейбуси, а по обід кількість машин на маршрутах було збільшено до 57.

Між іншим, КП «Черкасиелектротрас» готове підставити місту плече і в наступні дні. Адже невідомо, як поведуть себе перевізники вже завтра.
На окремій нараді влади та перевізників ті вимагали їх почути та спробувати зрозуміти. Бо тариф у 5 грн, з їхніх слів, є економічно обґрунтованим. До того ж, всі необхідні регуляторні процедури по такому тарифу вже пройдено. Автоперевізники говорять і про погані дороги, і про брак запчастин (бо транспорт в Черкасах «гробиться»), про необхідність виплачувати збільшену «мінімалку».
Свій невихід на маршрути вони пояснюють тим, що у всіх 9 приватників буцімто закінчилось пальне. Перемовини продовжуються, але достеменно невідомо, коли саме автобуси поновлять свою роботу. Бо перевізники, які попередньо заявляли про попереджувальний страйк, своїх слів не дотримались.
Владці готуються залучати транспорт із інших міст, аби «розвантажити» соціальну напругу в Черкасах.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x