Університетська громада та кіборги подивилися фільм про Донецький аеропорт

Університетська громада та кіборги подивилися фільм про Донецький аеропорт

Викладачі та студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького переглянули кінострічку «Кіборги». Показ фільму відбувся за підтримки КП «Черкасиоблкіно» та Черкаського об’єднаного міського військового комісаріату. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧНУ.
«Кіборги. Герої не вмирають» − фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва за сценарієм Наталії Ворожбит. На екранах українських кінотеатрів стрічку презентували в День Збройних сил України, 6 грудня 2017 року.

Після вражаючих кадрів кінофільму на університетську сцену піднялися ті, з кого списані герої фільму і ті, хто стали «живою історією» України − захисники Донецького аеропорту Олександр Тимошенко, Алі Хамідуллін та «перша хвиля» учасників АТО, які захищати Україну в 2014 році − Олександр Івченко, Олексій Колісник та Олексій Драбовський.
− У кожного з цих людей був свій Донецький аеропорт, − сказав, представляючи їх, заступник військового комісара Черкаського об’єднаного міського військового комісаріату Олександр Шиш. Серед почесних гостей був і батько загиблого кіборга Андрія Терещенка Сергій Григорович. Мама Андрія, яка свого часу закінчила Черкаський національний, зараз служить у зоні бойових дій.
Олександр Шиш вручив воїнам АТО та батьку загиблого кіборга відзнаки Президента України.
Він подякував Черкаському національному університету за активну волонтерську діяльність, за патріотичне виховання. Відзначив і гарну професійну підготовку, нагадавши, що разом із ним на зустрічі присутня випускниця Черкаського національного, військовий психолог Валентина Чубенко-Савченко та студенти психологічного факультету, які зараз проходять практику у військкоматі.
− Цей фільм нікого не лишив байдужим, − сказав ректор університету Олександр Черевко. − І ми дякуємо за те, що в цьому залі зібралися і батьки, і діти, і ті, хто нас захищав.

Ректор зазначив, що серед нинішніх чи колишніх студентів ЧНУ 58 учасників АТО. Участь в АТО брали батьки 98 студентів. Двоє студентів загинули, батьки 5-ох не повернулися з війни. Батько Тараса Чупилки загинув при обороні Донецького аеропорту. Один із кіборгів − Євгеній Івко − нині працює на кафедрі військової підготовки.
− Згадуючи цих людей, я зробив кілька висновків: нам не просто треба хотіти змін, нам треба прагнути змінитися самим. А ще, як говорив наш земляк В’ячеслав Чорновіл, «Україна починається з тебе», тому кожному з нас треба спитати в себе: а що я зробив для України? Тільки так ми переможемо у цій гібридній війні, − підсумував Олександр Володимирович.
На знак подяки за героїзм та патріотизм учасники антитерористичної операції отримали нагороди від університету, квіти та схвильовані слова вдячності від студентської ради Черкаського національного. Натомість вони сказали молодим людям напутні слова:
− Україна переживає не найкращі часи. Але ж коли батьки чи діти хворіють – вони не кидають одне одного. Вони виліковуються і живуть далі разом. І ви живіть, і підвищуйте рівень нашої країни! − звернувся до студентів кіборг Олександр Тимошенко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x