Любителів флористики у ЦДЮТ м. Черкаси навчають бачити красу

Любителів флористики у ЦДЮТ м. Черкаси навчають бачити красу

Зразкова студія «Флора» в Черкаському центрі дитячої та юнацької творчості діє вже не перший рік. Тут проходять заняття з флористики та фітодизайну, на яких дітей залучають до світу природи, формують потребу в її збереженні. Також діти мають змогу власними руками виготовляти справжні твори мистецтва. За допомогою квітів, листя, гілок та різних технік декоративно-прикладного мистецтва діти вчаться образному мисленню, розвивають фантазію, творчу активність, вчаться любити і цінувати красу. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби»

– Зразкова студія «Флора» – це світ мистецтва і краси, – розповідає керівник студії Тетяна Ненька. – З глибокої давнини природа була стимулом для творчості у всіх видах і жанрах мистецтва. Рослини надихали скульпторів, художників, архітекторів. Однак, жоден вид мистецтва не пов’язаний так тісно зі світом природи, як флористика та фітодизайн. Передаючи в композиції життя природи в її динаміці та багатогранній красі, людина глибше пізнає світ природи, відкриває його закони, пробуджує почуття любові та бережливого ставлення до природи, розкриває свої художні здібності та смаки. Зв’язок мистецтва й природи є ефективним засобом виховання та розвитку особистості. Флористика охоплює майже всі види декоративно-прикладного мистецтва, які в поєднанні з природними матеріалами утворюють казковий світ та неперевершену красу виробів.

За словами Тетяни Дмитрівни, на заняття діти приходять із величезним задоволенням. Особливо приємним є те, що юні флористи мають можливість спостерігати за тим, як завдяки їхнім власним старанням звичайні природні матеріали перетворюються на справжню красу. Нині студіє налічує кілька груп постійних відвідувачів, серед яких, як не дивно, кількість хлопчиків не менша, ніж дівчаток. Матеріали діти замовляють на спеціальних сайтах або використовують ті речі, які дарує природа: квіти, листя, гілочки тощо.

Любителів флористики у ЦДЮТ м. Черкаси навчають бачити красу

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x