Директора позашкільного закладу підозрюють у заволодінні бюджетними коштами

Директора позашкільного закладу підозрюють у заволодінні бюджетними коштами

Прокуратура Черкаської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння бюджетними коштами службовою особою одного з районних будинків дитячої та юнацької творчості, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Слідством установлено, що директор позашкільного закладу впродовж 2014-2017 років, зловживаючи своїм службовим становищем, вносила недостовірні відомості до табелів обліку робочого часу про відпрацьований час працівником, який в дійсності не працював у будинку дитячої та юнацької творчості.

У подальшому, після зарахування банком коштів, особисто зняла їх з рахунку та заволоділа бюджетними коштами, завдавши державі збитків на суму майже 82 тис. грн.

Зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України. Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу та відсторонення від посади. Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення останній загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x