Снігопад в області прогнозують протягом усього дня

Снігопад в області прогнозують протягом усього дня

Удень 27 лютого−вночі 1 березня складні погодні умови на Черкащині формували добре насичені вологою південні циклони та їхні атмосферні фронти. Перший циклон пройшов східніше нашого регіону 27−вночі 28 лютого. Сьогодні черговий, другий циклон із швидкістю 30 км/год. прямує із Запоріжжя на Черкащину.
Так, за 27 лютого−ніч 1 березня випало 12−24 мм снігу, або 29−71 % місячної норми. Висота снігового покриву на ранок 01.03 становить 22−40 см, при нормі 12 см, у снігових заметах 50−80 см. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

У епіцентрі погодних катаклізмів знову центральна та східна частина області, де лідерами залишаються Золотоніський та Чигиринський райони 23−26 мм.
Із небезпечних явищ спостерігаються хуртовини, які сприяють утворенню снігових заметів та снігових накатів, що значно погіршують стан доріг та можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг.
За прогнозом, циклон покине нашу Черкащину сьогодні близько 22−23 години. Тому опади припиняться лише вночі 2 березня, температура повітря очікується в межах -5−-10º.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x