Верховний Суд підтвердив скасування тендеру на реконструкцію доріг у Черкасах

Верховний Суд підтвердив скасування тендеру на реконструкцію доріг у Черкасах

Прокуратура Черкаської області захистила інтереси держави в суді касаційної інстанції в справі за позовом прокуратури про визнання недійсними правочинів з державних закупівель робіт по реконструкції доріг у м. Черкаси. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Як повідомлялося раніше, Черкаська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним рішення комітету з конкурсних торгів департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради від 30.06.2016 щодо закупівлі робіт з реконструкції вулиці Менделєєва в м. Черкаси та недійсним на майбутнє відповідного договору, укладеного з одним з товариств з обмеженою відповідальністю на суму 8 млн. грн.

Підставою пред’явлення вказаного позову став факт порушення процедури державної закупівлі, оскільки її учасниками були пов’язані особи, що прямо заборонено чинним законодавством.

Господарським судом Черкаської області позов прокурора задоволено, однак відповідач, попри допущені порушення, не бажаючи втрачати вигідну угоду, оскаржив судове рішення до Київського апеляційного господарського суду, яким 20.09.2017 прийнято нове рішення про відмову у задоволенні позову прокурора.

Прокуратура зайняла принципову позицію на захист державних інтересів у касаційній інстанції, подавши касаційну скаргу.

У лютому поточного року, повно та всебічно дослідивши обставини справи, Верховний Суд підтримав позицію прокуратури та постановив остаточне рішення в справі, яким залишив в силі рішення господарського суду Черкаської області про задоволення позову прокурора.

Таким чином, за результатами розгляду справи поставлено крапку на користь державних інтересів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x