За наукові досягнення Геннадія Столяренка відзначили державною стипендією

За наукові досягнення Геннадія Столяренка відзначили державною стипендією

Указ щодо стипендіювання доктора технічних наук, професора, відмінника освіти України, завідувача кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ Геннадія Столяренко в середині лютого підписав Президент України.

Геннадій Степанович є висококваліфікованим фахівцем в галузі новітніх технологічних процесів та активним учасником міжнародних наукових заходів. Починаючи з 1982-гороку, Геннадій Столяренко брав активну участь у міжнародних з’їздах Черкаського хімічного товариства. У 2002роційогобуло включено до складу української робочої групи для поїздки в Данію задля вивчення досвіду переробки відходів та впровадження промислового симбіозу в Україні. Як один із провідних науковців-хіміків, він неодноразово входив до складу делегацій Міністерства освіти і науки України. Так, у 2004 році він представляв Україну на днях науки в Індії (м.Делі), у 2005 році — у Китаї (м. Шанхай) та у Польщі (Варшава, Краків).На запрошення фірми « „SIEMENS“ у 2006−2007роках брав участь у міжнародних конференціях із впровадження енергозберігаючих технологій, що проходили у м. Карлові Вари (Чехія) та м. Берлін (Німеччина), в міжнародному форумі «Схід-Захід» (Польща, Білосток, 2004р.), у міжнародній конференції зі створення польської енергетичної платформи (Польща, м. Варшава, 2007 р.), де був обраний асоційованим членом від України.

Геннадій Степанович і нині продовжує вести більш ніж активну науково-просвітницьку діяльність. На сьогодні професор Геннадій Столяренко — автор понад 400 наукових та навчально-методичних праць, 12 авторських свідоцтв, 45 патентів України, більше десяти міжнародних патентів, автор та співавтор монографій: тритомної «Екологічної енциклопедії», «Технологія очищення газів», «Технологія водопідготовки», «Фізико-хімічні методи очистки води. Управління водними ресурсами» та інші. Під його керівництвом виконано понад 25 науково-господарських і держбюджетних проектів, успішно впроваджених як в Україні, так і за кордоном.
Науковець є членом наукової ради Всеукраїнської екологічної ліги та обласної організації ВЕЛ та Всеукраїнського науково-популярного журналу «Екологічний вісник».

Геннадій Степанович наголошує, що мріє, аби всі його розробки стали в пригоді Україні задля її розвитку та процвітання. Саме тому він брав активну участь у створенні Стратегії розвитку Черкаської області на період до 2020-го року, як член робочої групи з ресурсо- та енергозбереження. Займаючись понад 30 років вирішенням екологічних проблем на Черкащині, він також долучився й до розробки Стратегічної цілі «Екологічна безпека та збереження довкілля». До речі, розробив до Стратегії десять проектів, з яких три затверджені до фінансування.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x