Харчі, що додадуть сил узимку

Харчі, що додадуть сил узимку

Узимку нам не вистачає сонця та вітамінів. Які продукти треба вживати, що заповнити вітамінний дефіцит і пережити морози – читайте далі.

Гранат
Гранат – заспокійливе нового покоління. Він містить вітаміни групи В, що дозволяє йому працювати на наш організм як антистресовий засіб не гірше будь-яких медичних препаратів. До всього, у зернятках граната є речовини, що знижують рівень холестерину в крові й зміцнюють імунітет. Що ж стосується утеплення організму, то і тут заморський фрукт – хороший помічник.

Квашена капуста
На квашену капусту слід звернути найпильнішу увагу. Тільки уявіть, у 100 грамах цього зимового продукту міститься добова норма аскорбінової кислоти! При цьому під час закваски вітамін С не тільки зберігається, але навіть здатний примножитись. Тому правильно приготована закуска може бути в кілька разів корисніша, ніж свіжа капуста.

Картопля
Холодні руки і ноги найчастіше свідчать про проблеми з судинами – кров не встигає забезпечувати теплом весь організм одразу. А тим часом у картоплі міститься калій, який значно покращує кровообіг і допомагає не замерзнути навіть у найлютіший мороз. Постарайтеся забути про картоплю фрі, де олії більше, ніж самого плоду. Надавайте перевагу вареному або запеченому овочу. По-перше, це дуже смачно, а по-друге, майже не шкідливо.

Мед
Якщо вживати в їжу мед у поєднанні з імбиром, то інфекційні захворювання вам не загрожують! До того ж, ці ласощі підтримують тепло в організмі. Якщо ви боїтеся замерзнути на вулиці в сильний мороз, з\’їжте перед виходом із дому чайну ложечку меду з чорним перцем – ця суміш наповнить ваше тіло теплом і захистить від мікробів, яких узимку в громадських місцях чимало.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x