Літературний конкурс творів для дітей «Лоскотон»

Літературний конкурс творів для дітей «Лоскотон»

Черкаська міська рада спільно з Черкаською обласною організацією Національної спілки письменників України з 15 лютого 2018 року засновують літературний конкурс (далі – Конкурс) творів (книг, збірок) для дітей «Лоскотон» з метою заохочення професійних і непрофесійних літераторів до написання високохудожніх творів для юних читачів, виховання в них любові до рідної землі, добротворення, справедливості, життєлюбного оптимізму.
Конкурс оголошується з 15 лютого. Прийом робіт на Конкурс закінчується 15 квітня. До 15 травня проводиться громадське обговорення творів-претендентів. Визначення переможця – до 20 травня. Вручення відзнак переможцю приурочується до Міжнародного дня захисту дітей – 1 червня.
До участі в Конкурсі допускаються книги, збірки чи прирівняні до них публікації в літературних часописах, які надруковані за останні 3 роки й не відзначені іншими преміями. Мова творів – українська. Один і той же автор може бути переможцем Конкурсу лише один раз і прижиттєво.
Право висунення робіт на участь у Конкурсі мають колективи творчих спілок, організацій, установ, навчальних закладів, громадських об’єднань, засоби масової комунікації – за згодою автора.

Кожна з організацій може подати на участь у Конкурсі одну чи декілька книг/збірок одного автора.
Організація, яка висуває претендента на участь у Конкурсі, подає до конкурсної комісії такі документи:
1) офіційне подання про участь у Конкурсі того чи іншого претендента, в якому формулюються мотиви висунення і дається коротка характеристика твору;
2) п\’ять примірників представленого твору чи творів;
3) протокол або витяг із протоколу зборів про відповідне колективне рішення щодо висунення робіт на участь у Конкурсі;
4) рецензії, відгуки чи публікації в пресі, за їх наявності.
Для проведення Конкурсу та визначення переможця створюється конкурсна комісія, рішення якої правочинні за наявності двох третин її кількісного складу. Визначення переможця таємним голосуванням. Переможець Конкурсу має набрати 50% плюс один від загального кількісного складу конкурсної комісії.
Хід і підсумки Конкурсу висвітлюються в засобах масової комунікації.
Переможцеві Конкурсу вручається Диплом, підписаний міським головою Черкас, головою обласної організації НСПУ та головою конкурсної комісії, а також грошова винагорода у сумі 8700,00 грн.00 коп.
Твори на Конкурс подавати/надсилати за адресою: вул. Гоголя, 251, тел. 36-00-06, Управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x