Геннадій Бобов надав допомогу школі на Канівщині

Геннадій Бобов надав допомогу школі на Канівщині

Серед мальовничої природи Канівщини, у долині річки Росава, розкинулись близько одне від одного два невеликих села: Малий Ржавець і Полствин.
Освіту в наших селах завжди шанували. У 1905 році під час лютневої революції в царській Росії за кошти земства побудували церковноприходську школу. Приміщення були в селах Полствин і Малий Ржавець, проте функціонували як єдина установа. Паралельно в селі Полствин побудували двокласну вчительську школу, де навчали дітей безкоштовно. У 1916 році вона згоріла і її закрили.

У 1936 році з матеріалів зруйнованої в селі Полствин церкви збудували капітальні приміщення семирічної школи та дитячого садка. У 1954 році Полствинська школа отримала статус середньої, а вже наприкінці 1960 року її реорганізували у восьмирічну.
У 1985 році за ініціативи тодішнього директора школи Лідії Ільківни Кравець силами місцевого колгоспу в селі Малий Ржавець побудували нове двоповерхове приміщення восьмирічної школи, розраховане на 190 учнів. У 1994 році вона отримала статус середньої. У листопаді 2003 року розпорядженням Канівської райдержадміністрації Малоржавецьку школу реорганізували в навчально-виховний комплекс. А вже в січні цього року школа отримала новий статус – Малоржавецький навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області.

Нині у школі навчаються 32 учні, а дошкільну групу відвідують 13 вихованців. Учителями-наставниками є 17 педагогів, які вчать дітей знань, доброти, чуйності та милосердя. Шість учителів нашого закладу мають вищу кваліфікаційну категорію, з них двом присвоїли звання «Учитель-методист».
Навчальний корпус Малоржавецького НВК – це двоповерхова будівля, яка має три корпуси. Були роки, коли у школі навчалось майже 200 учнів. Неподалік від будівлі спорудили ігровий майданчик для дітей дошкільного віку. Поблизу приміщень закладу обладнали шкільний спортивний майданчик для учнів середньої та старшої ланок. Зовні пришкільні території НВК мають привабливий, естетичний вигляд. На території закладу висадили ялинки, каштани, горобину, калину.
Усі навчальні кабінети закладу естетично та змістовно оформлені у вираженому індивідуальному стилі. На першому та другому поверхах створені зелені зони відпочинку, постійно оновлюють стенди й виставки. Є методичний кабінет, бібліотека, комп’ютерний клас, спортивна зала, майстерня,
2 лаборантські кімнати.
Педагогічний колектив та обслуговуючий персонал закладу постійно працюють над створенням відповідних умов навчання, виховання та оздоровлення дітей. Навколо приміщення, у навчальних кабінетах і коридорах багато різних квітів, які забезпечують достатню чистоту повітря. Чистота, затишок, хороше освітлення в усіх приміщеннях і достатній температурний режим сприяють підвищенню працездатності дітей.
Про наймолодших дітлахів в освітньому закладі дбає вихователь Ніна Миколаївна Демчук, людина віддана педагогічній справі. Завдяки її ентузіазму та тісній співпраці з батьками створено чудові умови для дітей: естетично оформлено ігрову та спальну кімнати, функціонують усі необхідні рекреаційні приміщення, постійно поновлюється ігровий та дидактичні матеріали.

Навчально-виховний комплекс працює в інноваційному режимі з використанням сучасних педагогічних технологій, моніторингових досліджень. Інноваційні технології в початковій ланці освіти широко застосовують учителі Лариса Михайлівна Фрунт та Людмила Іванівна Гончаренко. Різні види як традиційних, так і нетрадиційних диктантів, різноманітні хвилинки, логічні вправи, лінгвістичні задачі, творчі роботи тощо сприяють створенню атмосфери зацікавленості, ситуації успіху, творчої співпраці вчителів та учнів.
Малоржавецька школа пишається своїми вихованцями. Лише за останнє десятиріччя вона випустила 3-х медалістів − Яну Гуржій, Олену Зазірну, Юрія Гуза. Учні школи під керівництвом вчителів ставали неодноразовими призерами й переможцями конкурсів, проектів, спортивних змагань.
Працівники та учні школи є активними учасниками громадського життя села. Вони не стоять осторонь сільських проблем і починань. Заклад завжди був і залишається культурним осередком, де вирує життя, лунає дитячий сміх, панує молодість і краса.
Педагоги освітнього закладу продовжують справу своїх колег-попередників, але мають уже більше можливостей для роботи з дітьми за рахунок використання новітніх технологій навчання та виховання. Це було б неможливо без підтримки людей, яким небайдужі проблеми освіти. Одним із таких є наш народний обранець Геннадій Борисович Бобов, який укотре підтримав нас – подарував можливість сприймати світ цікавого, нового за допомогою мережі Інтернет. У нинішніх умовах це дуже важливе питання, адже навчальні програми передбачають уміння учнів здобувати знання самостійно, що з підключенням до мережі набагато простіше зробити. За сприяння нашого депутата нам підключено швидкісний інтернет та встановлено необхідне обладнання. Вдячні, що керівництво провайдера «Avator» пішло нам назустріч і погодилось надавати послуги Інтернет-мережі без абонплати. Також наша школа отримала від депутата сучасний ноутбук і волейбольну сітку у спортивну залу.

Нині, як ніколи, у нас одна мета – всі ми хочемо жити в мирній, міцній, заможній державі. Будувати її – кожному з нас, вкладаючи всю любов та мудрість у підростаючих дітей. Завдяки таким людям, як Геннадій Бобов, вселяються у серця добрі надії, і ми надихаємося на досягнення омріяного.
Діти – наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість і опора. Розвивати, підтримувати та заохочувати їх – святий обов’язок сім’ї, школи, влади і громадськості. Лише тоді у нас буде гідна зміна, а наші сини й доньки ростимуть здоровими, щасливими та впевненими у прийдешньому дні.
Адміністрація, батьківський, педагогічний та учнівський колективи Малоржавецького навчально-виховного комплексу висловлюють щиру подяку народному депутату України Геннадію Борисовичу Бобову за допомогу й розуміння у вирішенні проблем нашого навчального закладу.
Від усього серця бажаємо Вам, Геннадію Борисовичу, здоров’я, злагоди, взаєморозуміння, душевного спокою та достатку. Низький уклін за Вашу натхненну і самовіддану працю, за непохитну віру в майбутнє нашого краю. Нехай Ваше добро повернеться сторицею та буде гідно оцінене людьми.

Тетяна Миколаївна Гуржій, директор Малоржавецького НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x