На базі ще двох закладів професійної освіти Черкащини цьогоріч створять НПЦ

На базі ще двох закладів професійної освіти Черкащини цьогоріч створять НПЦ

МОН затвердило Перелік закладів професійної освіти, на базі яких 2018 року створять навчально-практичні центри (НПЦ). Відповідний наказ підписала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. До списку увійшли й два навчальні заклади Черкащини. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧОДА.

Йдеться про Державний навальний заклад «Монастирищенський професійний ліцей» та Державний професійно-технічний навчальний заклад «Звенигородський підготовки та перепідготовки робітничих кадрів». На їхній базі відбуватиметься підготовка за професіями електрозварника та електромонтера.

Відзначимо, нині на Черкащині вже діє п’ять таких навчально-практичних центрів. Зокрема «Лисянський професійний аграрний ліцей», «Черкаський професійний ліцей», «Черкаське вище професійне училище будівельних технологій» (2 центри), «Золотоніський професійний ліцей»).

Загалом на створення центрів в держбюджеті передбачено 100 млн гривень, що вдвічі більше, ніж було закладено торік. Ці кошти підуть на забезпечення центрів сучасним обладнанням, інструментами, витратними матеріалами тощо. Загалом перелік включає 50 НПЦ в усіх областях України та м. Києві. Центри відкриватимуться для підготовки за такими професіями, як електрозварник, електромонтер, токар, тракторист-машиніст тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x